fbpx Jotunheimen - Noorwegen - Wandelreizen - Zuiderhuis

Noorwegen

Jotunheimen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandeltocht met bagagevervoer door Nationaal Park Jotunheimen
verblijf in een hotel en twee authentieke DNT-lodges
door pure natuur van één van de spectaculairste berglandschappen van Noorwegen

Wandelingen rond het Bygdin- en Gjendemeer in het hart van het Jotunheimen Nationaal Park

Jotunheimen is een uitgestrekt berggebied met de hoogste toppen van Noorwegen. Dat de Noren het “het huis der reuzen” noemen, hoeft niet te verbazen. Hier liggen Noorwegens hoogste bergen, de Galdhøppigen (2469m) en de Glittertind (2464 m) in wat zeker de meest indrukwekkende bergketen van Scandinavië is: honderden steile pieken, uitgestrekte gletsjers, op ravijnen lijkende valleien, rivieren en watervallen, grote meren maar ook eenzame bergmeertjes, golvende heuvels en plateaus.

Tussen en rond het Bygdin– en Gjendemeer liggen de landschappen die Hendrik Ibsen inspireerden voor zijn verhalen en gedichten. Op een aantal etappes van dit programma treed je ook in de voetsporen van zijn heldenfiguur Peer Gynt, in het bijzonder over de spectaculaire routes langs het Gjendemeer.

De reis start in Oslo waar je per bus naar Bygdin reist, aan de oevers van het gelijknamig meer. Je trekt door de ruige natuur van de Svartdalen vallei naar de desolate en idyllisch gelegen berglodge Gjendebu.

Je kan hier kiezen uit een aantal schitterende wandelingen die je laten genieten van uitzichten op het schilderachtige meer en de hoge omliggende bergtoppen, vanop de Gjendetunga, de Bukkelægeretkam. Optioneel kan je het programma uitbreiden met extra sportieve wandeldagen: een tocht over de beroemde Bessegen-kam en onder begeleiding van een berggids beklim je de Uranostind met een oversteek van de gletsjer.

Een tweede extra wandelprogramma voert je langs de historische Kongevegen over Filefjell. Deze onlangs gerestaureerde wandelroute werd in 2017 bekroond als culturele erfgoedroute en laat je kennismaken met de rijke Noorse cultuur en opmerkelijke historische sites zoals de 10de-eeuwse staafkerk van Borgund.

Ook een cruise over de Sognefjord is mogelijk als afsluiter van deze wandelreis. Vanuit Aurland vaar je naar Bergen over Noorwegens langste en diepste fjord.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

6 tot 8 dagen - vanaf €1232

Beschikbare periodes

26 jun 2024 > 28 aug 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
dagen - vanaf €1232

Beschikbare periodes

26 jun 2024 > 28 aug 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Noorwegen
Fabelachtige fjorden en fjells, woeste kliffen en een weergaloze kustlijn, klaterende watervallen en donkergroene naaldwouden, wat natuurlijke rijkdom betreft zijn er maar weinig landen die Noorwegen naar de kroon steken.
Ontdek onze reizen in Noorwegen
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië