fbpx De meren en toppen van Rila en Pirin - Bulgarije - Wandelreizen - Zuiderhuis

Bulgarije

De meren en toppen van Rila en Pirin

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Sportieve wandeltochten vanuit twee locaties in Rila en Pirin
Comfortabel verblijf in familiehotel en 3*-hotel
Met bezoek aan het Rilaklooster tussen Rila en Pirin

Wandelingen in de hoogste bergen van de Balkan

Bulgarije is een fascinerend land, gelegen op het kruispunt tussen het oosten en het westen. Aan die ligging in de Balkan vlakbij de grens met Azië dankt het land zijn rijke historische en culturele erfgoed. Naast die rijke cultuur beschikt het land ook over een overweldigend natuurschoon. Ten zuiden van Sofia liggen de adembenemende berglandschappen van Rila in Pirin met de hoogste toppen van het land en van de hele Balkanregio.

Deze pittige wandelweek focust op het hart van beide bergmassieven en vormen een ideale wandelbestemming voor ervaren bergwandelaars op zoek naar een sportieve uitdaging. Al de hoogste toppen staan op het programma, in Rila is dat de Musala, met zijn 2925 meter de hoogste top van de Balkan en in Pirin de 2914 meter hoge Vihren.

Het hart van het Rilagebergte wordt gevormd door eeuwenoude beschermde dennenbossen die overgaan in venen en waterrijke hooglanden. Vanuit Govedartsi verken je dit betoverende gebergte, met scherpe pieken, imposante keteldalen en talloze gletsjermeren, zoals het gebied van de Zeven Meren.

Voordat je verder zuidwaarts naar de gemarmerde bergen van Pirin reist, breng je een bezoek aan de beroemdste bezienswaardigheid van Bulgarije, het prachtige Rilaklooster dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort. De omgeving van het klooster is al op zich bijzonder, maar het is de verbluffende architectuur en de vele historische schatten en fresco’s, meesterwerken van de renaissance die het bezoek onvergetelijk maken.

Daarna wordt Bansko je uitvalsbasis van waaruit lusvormige wandeltochten je over de mooiste bergpaden van het Piringebergte leiden en naar de meest pittoreske plekjes van het massief. Het letterlijke hoogtepunt wordt de beklimming van de imposante Vihren (2914 meter), de op één na hoogste berg in Bulgarije, waar je op heldere dagen een weergaloos uitzicht hebt over de machtige bergen van de Balkan.

Naast adembenemende uitzichten zullen ook de oprechte gastvrijheid, de traditionele gerechten en de sfeer in de dorpen een diepe indruk op je maken.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
8 dagen - vanaf €798

Beschikbare periodes

15 jun 2024 > 15 sep 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
8 dagen - vanaf €798

Beschikbare periodes

15 jun 2024 > 15 sep 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Bulgarije
Voor een originele wandelvakantie in de bergen ga je naar Bulgarije. Je wandelt er door groene heuvellandschappen, open valleien met gezellige dorpjes en eeuwenoude dennenwouden.
Ontdek onze reizen in Bulgarije
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië