fbpx Sneeuwschoenwandelen in de Nationale Parken Vitosha, Rila en Pirin - Bulgarije - Groepsreizen - Zuiderhuis

Bulgarije

Sneeuwschoenwandelen in de Nationale Parken Vitosha, Rila en Pirin

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationale reisleider Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
aan de voet van de hoogste berg van de Balkan
bezoek het UNESCO Rilaklooster

Bulgarije in de winter, een groepsreis waarbij we bergwandelen met sneeuwschoenen in de Nationale Parken Vitosha, Rila en Pirin. 

Bulgarije is zonder twijfel een van de nieuwe bestemmingen voor de actieve buitensporter die op zoek is naar onbekende wandelgebieden. Het land herbergt verschillende, verrassende gebergtes met  goed uitgebouwde infrastructuur.

We beginnen deze reis op de Vitosha berg vlakbij de hoofdstad Sofia. De berg is een dicht bebost, granieten massief van 19km lang en 17km breed met enkele pieken boven de tweeduizend meter van waar je een prachtig zicht hebt op Sofia en op het Rilagebergte in het zuiden.

Het in 1992 opgerichte Rila Nationaal Park beschermt grotendeels dit gebergte waarin de hoogste toppen van Bulgarije en de Balkan liggen. We passeren aan de voet van de Musala. Met 2925m is dit de hoogste berg van Bulgarije en het Balkanschiereiland. Een tocht voert ons door het mooiste gebied van het Rilagebergte rond de beroemde Zeven Meren.

We komen aan in Borovets, wat één van de bekendste wintersportplaatsen is in de Balkan. De voet van het gebergte is sterk bebost met eeuwenoude dennenbossen. Het zuidelijker gelegen Nationaal Park van Pirin staat sinds 1993 op de lijst van UNESCO. De hoogste top is de Vihren met 2914m. Boven de boomgrens kom je in een alpien landschap terecht dat gedomineerd wordt door ruige bergtoppen die een bijzonder panorama bieden over de weidse landschappen.  Het gebruik van sneeuwschoenen laat ons toe diep door te dringen in het winterse landschap dat in dit seizoen nauwelijks bewandeld wordt. We brengen een bezoek aan het orthodoxe Rilaklooster dat bekend staat voor zijn honderden fresco’s en iconen. Dit door de UNESCO beschermde monument is het voorbeeld van de Bulgaarse renaissance.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen afreisdata gepland.

  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata

Er zijn momenteel geen afreisdata gepland.

MEER SUGGESTIES
Reizen in Bulgarije
Voor een originele wandelvakantie in de bergen ga je naar Bulgarije. Je wandelt er door groene heuvellandschappen, open valleien met gezellige dorpjes en eeuwenoude dennenwouden.
Ontdek onze reizen in Bulgarije
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië