fbpx De Transardennaise - België - Wandelreizen - Zuiderhuis

België

De Transardennaise

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandeltocht in lijn van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon
keuze tussen 3- tot 9-daagse doorgaande tocht met of zonder bagagevervoer
comfortabel verblijf in halfpension en transfers in functie van de wandelingen inbegrepen

De Transardennaise, of de Transardense route, is een vast begrip bij wandelliefhebbers. Deze tocht van 160 km leidt je van La Roche-en-Ardenne tot in Bouillon, dwars door het hart van de Ardennen.

De tocht is opgedeeld in 7 etappes waarbij je de keuze hebt tussen het volledige parcours of een deel ervan. Naar je eigen voorkeur kan je er een 3- tot 9-daagse reis van maken. De geel-witte tekens gidsen je door uitgestrekte Ardense bossen, de prachtige valleien van de Ourthe, de Lesse en de Semois en typische Ardense dorpjes. De pittige wandelingen belonen je keer op keer met schitterende panorama’s, gevarieerde landschappen en stukjes ongerepte natuur.

Vanaf La Roche-en-Ardenne trotseer je meteen enkele hoogtemeters en laat je de Ourthe achter je om de glooiende landschappen in te trekken tot in Lavacherie. Nadien trek je opnieuw de heuvelachtige bossen van Freyr en Vesqueville in, tot Saint-Hubert als het ware aan je voeten ligt. Het voortdurende klimmen en dalen zorgt voor uitgestrekte uitzichten en afwisselende landschappen. Ver weg van de bewoonde wereld is de kans groot dat je hier en daar wild spot. Vanaf Nassogne daal je verder af door de glooiende weilanden, tot aan de vallei van de Marsoult en de vallei van de Haute-Lesse. Terwijl Bouillon over de heuvel lonkt, geniet je nog van een laatste lange etappe die je langs de pittoreske dorpjes gidst, tot op de uitkijktoren ‘Belvédère d’Auclin’ die je een weids uitzicht gunt over de hele streek, met de Semois en het vermaarde kasteel van Godfried van Bouillon binnen oog- en wandelbereik.

De Transardennaise behoort zonder enige twijfel tot één van de mooiste trektochten door de Ardennen. Een uitdagende tocht waar je als wandelaar getrakteerd wordt op prachtige landschappen, betoverende bossen, kristalheldere beekjes en een rijke historische en culturele geschiedenis.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Honden toegelaten

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

3 tot 9 dagen - vanaf €358

Beschikbare periodes

01 jan 2023 > 31 dec 2023
01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
dagen - vanaf €358

Beschikbare periodes

01 jan 2023 > 31 dec 2023
01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in België
Wat dacht je van een vakantie in eigen land? België heeft veel meer te bieden dan je denkt. De Ardennen liggen dan misschien vlakbij, toch waan je je er ver weg door de rust, de uitgestrekte bossen en de glooiende landschappen.
Ontdek onze reizen in België
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië