fbpx Montenegro, wandel- en cultuurrondreis met huurwagen - Montenegro - Wandelreizen - Zuiderhuis

Montenegro

Montenegro, wandel- en cultuurrondreis met huurwagen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
logeren in idyllisch gelegen charmehotels
logeren aan de wondermooie Baai van Kotor
waar de Balkanbergen de Adriatische Zee ontmoeten

Sinds de vreedzame afsplitsing van (de restanten van) Joegoslavië in 2006, richt Montenegro zich op het westen. Vol trots profileert het land zich als nieuwe wandelbestemming voor avontuurlijke reizigers!

De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs de hele Adriatische kust. Daar waar het gesteente en de zee elkaar raken ontstaan prachtige taferelen. Nergens langs de 650 kilometer lange rotskust is de ontmoeting zo fraai als Montenegro. De pieken rijzen hier hoger uit zee op dan waar ook. Ook het immense fjord van Kotor verleent de bergen een extra dimensie. De combinatie van ruige bergen, romantische kusten en een vleugje cultuur maakt deze reis uniek.

Vanuit vier hotels trek je er op uit. Het eerste hotel is gelegen aan het meer van Skadar, in een oud stadje, dat pal op de oude handelsroute van Montenegro ligt. Na een boottocht over het meer, wandel je terug naar het hotel in Rieja Crnojevica. De volgende dag wandel je naar de Obod grot, of de iets verder gelegen walnotenvallei. In de namiddag rijd je naar Cetinje, dat tot 1946 de hoofdstad van Montenegro was. Je verblijft er in een luxueus hotel en proeft er van het indrukwekkende historische erfgoed, met vele musea en paleizen. Je verkent van hieruit ook de schitterende natuur van het Nationaal Park Lovcen. Omdat dit gebied op de grens tussen de mediterrane en de alpiene klimaatzones ligt, is de fauna en flora enorm divers. De stilte van de bossen en de bergen is overweldigend. De streek is ook belangrijk voor de geschiedenis van Montenegro, de wortels van de Montenegrijnse stammen liggen hier in deze bergen, waar zij zich eeuwen verscholen hielden voor de oprukkende Ottomaanse troepen. Je wandelt hier naar de hoogste top, waarop het mausoleum van Njegos staat, ’s lands grootste heerser en prins-bisschop.

Vanaf de bergpas Krstac kijk je uit over de baai van Kotor, misschien wel de mooiste baai aan de Adriatische Zee. Je ziet het water en de omringende rotspartijen , die gezamenlijk Europa’s meest zuidelijke fjord vormen. De hele baai is om zowel cultureel-historische als landschappelijke redenen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Je hotel in het charmante 16e-eeuwse stadje Perast ligt aan de oevers van de baai van Kotor, aan een met palmen geflankeerde boulevard in. Vanuit Perast brengt een taxi je naar de hoogten rond het meer voor de start van een zeer panoramische wandeling terug naar beneden. Op een volgende uitstap steek je per boot de baai over en bezoek je de mooie kerk op het eiland midden in de fjord.

Vanuit Perast reis je verder naar Durmitor National Park (ongeveer 2,5 uur rijden van Perast). Durmitor is een schitterend wandelgebied met prachtige bergen om te verkennen, tal van gletsjermeren, sparrenbossen en de diepste kloof van Europa, de Tara Canyon. Een sublieme ecolodge in het centraal gelegen dorp Zabljak is je uitvalsbasis voor je wandelingen in dit in bergmassief dat inmiddels Unesco-werelderfgoed is en maar liefst 48 toppen van boven de 2000 meter telt.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

10 dagen - vanaf €1324

Beschikbare periodes

20 apr 2024 > 20 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
10 dagen - vanaf €1324

Beschikbare periodes

20 apr 2024 > 20 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Montenegro
Hoewel Montenegro aan de Adriatische zee ligt is het vooral een bergland. Meer dan de helft van de oppervlakte van dit kleine Balkanlandje ligt immers boven de duizend meter.
Ontdek onze reizen in Montenegro
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië