fbpx Spaans Baskenland - De Baskische kustroute - Spanje - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Spanje

Spaans Baskenland - De Baskische kustroute

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen langs de kustlijn van het Baskenland
verblijf in charmante en verzorgde 3* hotels
7- of 8-daagse met San Sebastian en Bilbao

Het vertrek is naar keuze in Hondarribia (8-daagse) of in San Sebastian (7-daagse).
Vanaf San Sebastian lopen beide varianten volledig gelijk.

Deze fietsvakantie neemt je mee door het ‘Groene Spanje’, de noordelijke kuststrook van Spanje. Het Baskenland is de oostelijke provincie met een kenmerkende eigen identiteit. Hier spreekt men de oudste Europese taal.

Je start net over de Franse grens in Spaans Baskenland in het grensstadje Hondarribia of iets verder westelijk in het bekendere San Sebastian. Beide plaatsen liggen aan zee, meer bepaald aan de Golf van Biskaje.

Het pittoreske Hondarribia is een zeer goed bewaard gebleven ommuurd stadje.

Op weg naar San Sebastian ligt de bekendste beklimming van de reis, de Jaizkibel. Deze beklimming kan omzeild worden met een treinrit zodat de etappe kort en eenvoudig wordt. Indien je kiest voor de 7-daagse, vervalt deze etappe.

Het elegante San Sebastian is wereldberoemd voor de culinaire specialiteiten, het internationaal filmfestival en de prachtige stadsstranden. De prachtige baai en kustlijn is een perfect plaatje. Met voor sommigen zelfs een kleine knipoog naar Rio de Janeiro. Het panoramapunt op de Monte Igueldo is hiervoor de ideale ontdekkingsplek.

Je zal vaak fietsen langs de grillige groene kustlijn met zijn honderden stranden en baaien. Het Biosfeerreservaat Urdaibai is niet te missen. Je zal ook een bosrijk gebied ontdekken. Verder kom je langs tal van gezellige vissersdorpjes, zoals Getaria, Lekeitio, Mundaka en Plentzia.

Een glimp van de geschiedenis ontwaar je bij de passage door Guernica, gebombardeerd tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Neem zeker de tijd voor een wandeling op het schiereiland naar de iconische hermitage en ‘mirador’ van San Juan de Gaztelugatxe, decor in de fameuze serie Game of Thrones.

Bilbao is de enthousiaste hoofdstad van Spaans Baskenland. De stad bezit een historisch centrum met de populaire pintxos (tapas), maar is zeker even bekend als artistiek centrum met de vele kunst en design waarvan het Guggenheim Museum onbetwist de kroon spant.

De inventieve gastronomie waar de ganse regio voor bekend staat, is de ideale beloning om terug op krachten te komen. Een reis voor de sportievere levensgenieter.

Voldoende tijd voor rustpauzes en bezienswaardigheden of een strandje onderweg.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Mogelijk met de koersfiets

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

8 dagen - vanaf €999

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 30 jun 2024
01 sep 2024 > 30 nov 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €999

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 30 jun 2024
01 sep 2024 > 30 nov 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië