fbpx Dwars door het hart van Transsylvanië - Roemenië - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Roemenië

Dwars door het hart van Transsylvanië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele fietsvakantie met bagagevervoer door het middeleeuws Transsylvanië
verblijf in familiale hotels en B&B's
zachtglooiende heuvels van Saksenland en het kasteel van Dracula

Onthaasten staat centraal tijdens deze fietsreis. Doorheen de glooiende heuvels van een prachtig stukje Transsylvanië, passeer je door dorpjes waarop de tijd geen vat heeft gehad. We selecteerden de meest markante plekjes en laten je kennismaken met wat overbleef van (dorps-)gemeenschappen die zich hier eeuwenlang in stand hielden.

Het avontuur begint in Brașov, een middeleeuwse stad aan de voet van de Tâmpa-heuvel met de bikefitting. Het oude centrum van deze bruisende stad nodigt uit voor een stadswandeling langs de stadswallen, om te flaneren door de autovrije hoofdstraat of om vanop één van de vele terrasjes te genieten.

Vanuit Brașov ga je met een korte transfer naar Tohanu Nou naar Bran, waar het mythische kasteel van Dracula zich zou bevinden. ´s Avonds heb je een fantastisch panoramisch zicht vanaf het terras van je familiaal pension op het Piatra Craiului-gebergte.

Je rijdt verder van de Karpaten weg door een brede vallei naar Făgăraș door kleine Saksendorpen. Deze Saksen beschermden samen met de Teutoonse ridders de Westelijke wereld tegen de invallen van de Ottomanen. Elk dorpje is een stopje waard.

Op de autoluwe route fiets je naar Viscri (UNESCO). Dit is een onooglijk klein dorp, verscholen in de heuvels en eeuwenlang bewoond door de Saksen. Hier streek Charles, prins van Wales neer en zijn stichting restaureerde enkele traditionele huizen. ’s Avonds hoor je enkel nog de bellen van de koeien die langzaam terugkeren na een dag in de weiden.

De hoogtepunten van deze reis zullen zeker de stops bij de Saksische weerkerk van Biertan (UNESCO) en het bezoek aan Sighişoara , Brașov en Sibiu zijn.

Ben je klaar om tot rust te komen en een slow ride door deze wondermooie streek?
Laat je verrassen door de mooie natuur, het lekker eten en… de gastvrije mensen!

Tot slot: ben je geïnteresseerd in de lokale wijnbouw, neem dan contact met ons op om te bekijken hoe we een degustatie of bezoek aan een wijndomein kunnen inplannen.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i
8 dagen - vanaf €1211

Beschikbare periodes

01 mei 2024 > 15 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1211

Beschikbare periodes

01 mei 2024 > 15 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Roemenië
Roemenië is een van die landen in Zuidoost-Europa waar je als reiziger zelf nog veel kan ontdekken: de paden liggen er nog goed bij, de natuur is er vrij ongerept.
Ontdek onze reizen in Roemenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië