fbpx Islandhoppen met de fiets in Denemarken - Denemarken - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Denemarken

Islandhoppen met de fiets in Denemarken

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
rondreis per fiets in "de tuin van Denemarken"
verblijf in comfortabele 3* en 4* hotels
van eiland naar eiland hoppen met de fiets

Denemarken is het fietsland bij uitstek. Wie de beelden van de eerste drie ritten in de Tour de France 2022 zag, weet ook hoe gek de Denen zelf zijn van de fiets. Het vlakke terrein, een occasionele kleine heuvel, een zilte zeebries, eilanden verbonden via bruggen met wereldfaam … Dit zorgt voor de veelzijdigheid van het Deense fietslandschap, met ritten voor elk niveau, langs goed onderhouden fietspaden en kleine landwegen.

Fietsen doorheen “de tuin van Denemarken” is wat er op jouw to-do lijst staat tijdens deze fietsvakantie. Je fietst langs ruige stranden, over groene heuvels en door golvende velden. Wist je trouwens dat Funen het op één na grootste eiland van de ruim 400 Deense eilanden is? Seeland krijgt daarbij tevens de eer van het grootste eiland te zijn. Verdwalen doe je er echter niet: het Zuiderhuis neemt je er op sleeptouw en laat je genieten van dezelfde luchtspiegelingen die ook sprookjesschrijver Hans Christian Andersen ter inspiratie dienden.

De oversteek naar en van het eiland Ærø doe je met de ferry. De ideale manier om de eilanden ook vanuit een ander perspectief te zien. Geniet van de indrukwekkende panorama’s op het afwisselende landschap die de eilanden te bieden hebben.

Een echte aanrader is overigens een bezoek aan de belangrijkste stad van Funen, Odense, waar sinds 2021 een nagelnieuw museum pronkt, geheel gewijd aan H. C. Andersen en zijn sprookjeswereld. Wij regelen graag een verlenging in Odense voor je, waar de Deense hygge je snel zal doen thuis voelen!

Wens je je fietsvakantie voor- of achteraf te verlengen met reisadvies op maat? Contacteer ons dan voor meer informatie.

Deze fietsvakantie is enkel geschikt voor volwassenen doordat een van de hotels een ‘adult only’ beleid heeft.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

7 dagen - vanaf €1036

Beschikbare periodes

07 mei 2024 > 01 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
7 dagen - vanaf €1036

Beschikbare periodes

07 mei 2024 > 01 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Denemarken
Denemarken is het meest fietsvriendelijke land ter wereld met meer dan 12 000 kilometer aan aangelegde fietspaden. Op een van de vele eilandjes, Bornholm, fiets je van de hoofdplaats Rønne langs schitterende locaties zoals de imposante granietklif van Jons Kapel en Hammershus, de
Ontdek onze reizen in Denemarken
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië