fbpx Toeren in Zuidoost Sicilië - Italië - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Italië

Toeren in Zuidoost Sicilië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen op het zonnige Italiaanse eiland Sicilië
verblijf in comfortabele en verzorgde 2*, 3* en 4* hotels
geniet van prachtige landschappen en barokke steden

Tijdens deze fietsvakantie maak je kennis met al het moois dat de oostkust van Sicilië te bieden heeft. Het aangename middellandse zeeklimaat maakt van Sicilië een ideale fietsbestemming, ook in het voor- en najaar. Meer nog, van mei tot oktober is er vrijwel geen druppel neerslag te bekennen.

Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee, kan met de meer dan 3300 meter hoge vulkaan Etna zeker niet als vlak beschouwd worden. Het landschap is er heuvelig en soms bergachtig. Het zuidoostelijke deel van het eiland wordt overheerst door het kalksteenplateau, Monti Iblei en zijn vele terrasvormige hoogvlaktes. De fietstochten werden zorgvuldig uitgestippeld om deze streek al fietsend voor het grote publiek toegankelijk te maken. Vlakke gebieden wisselen af met hier en daar een helling die voor de nodige uitdaging zorgt tijdens deze ontspannende fietsvakantie. In het zuidoostelijke deel van het eiland is er heel veel landbouw en veeteelt en dit wordt onmiddellijk duidelijk wanneer je Modica nadert. De industrie beperkt zich hier voornamelijk tot het verwerken op kleine schaal van koffie en textiel.

Op 11 januari 1693 sloeg het noodlot toe. De zwaarste aardbeving ooit in Italië veranderde de oostkust in een hoop puin. Volledige steden werden vernield, waaronder ook de stad Noto. Deze stad lag oorspronkelijk wat noordwestelijker, maar na de aardbeving werd de stad op zijn huidige plaats heropgebouwd in de barokke bouwstijl, net zoals ook de andere steden. De fietsvakantie eindigt in Siracusa die tevens de hoofdstad is van de gelijknamige provincie en die vroeger een Griekse kolonie was.

Op gastronomisch vlak heeft de Siciliaanse keuken veel gelijkenissen met de Italiaanse, maar dan met een lokale toets. Laat je zeker ook verrassen door de Spaanse, Griekse, Arabische en Franse invloeden.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €1144

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 31 jul 2024
01 sep 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1144

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 31 jul 2024
01 sep 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië