fbpx Umbrië, van Assisi naar het Lago Trasimeno - Italië - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Italië

Umbrië, van Assisi naar het Lago Trasimeno

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen door de glooiende heuvels van Umbrië en langs het betoverende Trasimeense meer
verblijf in superieure 3*/4* hotels en charmegastenkamers
bezoek Assisi, Spello, Perugia en Passignano aan het Lago Trasimeno

Umbrië is een regio met een uitzonderlijke landschappelijke schoonheid en een schitterend cultureel erfgoed. In “Italiës groene hart” ontdek je verrassend mooie middeleeuwse dorpjes, schitterende kunststeden en je kan er bovendien proeven van heerlijke wijnen en een uitstekende keuken.

Je tocht start in Assisi, de beroemde pelgrimsstad en de geboorteplaats van Franciscus. Deze fascinerende pelgrimsstad met talloze monumenten, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes is gebouwd op een heuvelflank en biedt je verbluffende uitzichten op de Valle Umbra. Deze mooie vallei ontdek je met een eerste fietsrit langs het kleurrijke Spello, Foligno en het middeleeuwse stadje Bevagna met zijn mooie Piazza Silvestri, waarna je voor een deel langs het Assisi – Spoleto fietspad terugkeert naar Assisi. De volgende dag verlaat je de Valle Umbra en na een bezoek aan het wijndorp Torgiano bereik je San Martino in Campo, waar je verblijft in een historisch viersterrenhotel uit de 17de eeuw, gelegen in een heerlijk groen kader.  Van hieruit kan je Perugia bezoeken, de bruisende culturele hoofdstad van Umbrië.
Weer in het zadel bereik je het begin van de Perugia-Lago Trasimeno-fietsroute, een afwisseling van fietspaden en secundaire wegen die je tot aan het Trasimeense meer brengen. De vijfdaagse formule leidt je meteen naar Passignano sul Trasimeno, een mooi oud vissersdorpje, aan de noordelijke oever. De achtdaagse reis brengt je eerst nog naar  naar Castiglione del Lago, gelegen op een schiereiland aan het meer en waarvan het ommuurde historische centrum zich al van ver boven het landschap aftekent. Van hieruit maak je een rondrit naar Chiusi, een stad vol herinneringen aan de Etrusken. Daarna fiets je langsheen het meer verder naar Passignano sul Trasimeno, van waar je met de ferryboot het eiland Isola Maggiore kan bezoeken, een mooie afsluiter van je reis door het hart van Italië.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €889

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 03 aug 2024
19 aug 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €889

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 03 aug 2024
19 aug 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië