fbpx Weids Friesland en de Waddeneilanden - Nederland - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Nederland

Weids Friesland en de Waddeneilanden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fiets vanuit twee vaste verblijven in Leeuwarden en Ameland
overnacht in stijlvolle 4* hotels
ontdek de hoogtepunten van Friesland en de Waddeneilanden

Deze fietsvakantie biedt het mooiste aan van de bijzondere wereld die het noorden van Nederland rijk is. Je ontdekt Friesland in alle windrichtingen vanuit de regionale hoofdstad Leeuwarden en je proeft van het eilandleven op Ameland, de Waddendiamant onder de Waddeneilanden!

Het afwisselende landschap van Friesland leent zich in het bijzonder tot fietsen. Je fietst oeverloos lang langs de vele kronkelende waterlopen, vervlochten in een dens netwerk van bevaarbare waterwegen. Je passeert typerende Friese meren, relicten van een gecombineerd natuurlijk en cultuurhistorisch verleden, je doorkruist het Nationaal Park De Alde Feanen en je wordt ondergedompeld in de sfeer van de Elfstedentocht, een slapend relict uit de winters van weleer, toen schaatsers hier de lokale helden waren, toen het volk rijen dik samentroepte langs kanalen, uitzinnig, in steun van de protagonisten die de elf Friese steden op een dag tijd trachten te bezoeken. Onderweg vind je verpozing langs afgelegen weilanden en charmante historische steden zoals Dokkum, Sneek, IJlst, Bolsward, Franeker en Harlingen.

Op het Waddeneiland Ameland ontdek je een volkomen andere wereld, die is opgebouwd uit duingordels en draslanden, omringd door strand, op de grens van de Waddenzee en de Noordzee. Je wordt er op je tochten vergezeld door grote zwermen vogels, van zilvermeeuwen tot lepelaars, van grutto’s, strandlopers en kluten tot de eidereend, visdief en tapuit. Vink jij alle vogels af op de Amelandse vogelaffiche die je meekrijgt? De kans is overigens groot dat je op een van de stranden zeehonden kunt spotten, zo’n beetje hét symbool van de Waddenzee. Bijzonder is ook de aanwezigheid van lokale populatie reeën! Onderweg fiets je door een handjevol dorpen waar de gezelligheid heerst. Geef je ogen de kost, laat de zilte lucht je welgevallen en proef van het eilandleven!

Je krijgt de keuze om eerst twee nachten door te brengen in Leeuwarden en vervolgens op Ameland, of omgekeerd.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Mogelijk met de koersfiets

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

5 dagen - vanaf €403

Beschikbare periodes

14 jan 2024 > 19 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
5 dagen - vanaf €403

Beschikbare periodes

14 jan 2024 > 19 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Nederland
Fietsen doe je in Nederland niet alleen omdat de fietser er koning is en de fietspaden er optimaal zijn, maar ook omdat het land rijk is aan kleinschalige natuurgebieden. Nederland is niet zomaar vlak, het rijgt vele landschapstypes aan elkaar.
Ontdek onze reizen in Nederland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië