fbpx Zuid-Bourgogne: vallei van de Saône - Frankrijk - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Frankrijk

Zuid-Bourgogne: vallei van de Saône

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen langs Saône en wijngaarden van Beaune
verblijf in 3* charmehotel met spa en uitstekende keuken
ervaar het leven als God in Frankrijk

Vanuit een mooi hotel in het groen, net buiten Chalon-sur-Saône, verken je de vallei van de Saône in de zuidelijke Bourgogne. In deze prachtige streek golft het landschap in heuvels waarop bossen, wijngaarden en akkers elkaar afwisselen.

Je passeert vergeten dorpjes waar verweerde kasteelhoeves opduiken en versterkte burchten staan te kraken onder de tand des tijds. Aanvullend bezoek je ook de charmante stad Chalon-sur-Saône, in de middeleeuwen uitgegroeid op het kruispunt van Romeinse wegn en bevaarbare waterlopen. Het gezellige historische centrum draagt de ziel van de streek uit. De stad is tevens de geboortestad van Niépce, algemeen beschouwd als een van de uitvinders van de fotografie. Je treft er dan ook een bijzonder fotografiemuseum. landschappelijke geheel waarin mens en natuur in elkaar opgaan, vormt de grote troef van deze fietsvakantie. Kortom, deze populaire vakantiestreek is als gemaakt om van te genieten!

Je krijgt fietsritten mee van variabele lengte, soms vlak, soms mooi heuvelend. Je fietst naar de poorten van de Bressestreek en rijdt door de natuur langs de oevers van de Saône en het Canal du Centre. Je flaneert tevens langs de beroemde wijngaarden van de Côte de Beaune. Je krijgt ook twee extra fietsroutes mee die vertrekken aan het Maison aux Mille Truffes. De ene route brengt je door een bosrijk landschap, over heuvels en langs het Canal du Bourgogne, naar het prachtige heuveldorp Châteauneuf. De andere route staat hoofdzakelijk in het teken van de wijnstreek Côtes de Nuits, waar je onder meer het wijnkasteel Château du Clos de Vougeot passeert en kunt bezoeken. Beide routes zijn absolute aanraders!

Je gezellige charmehotel beschikt over een mooi zwembad en een heerlijk terras aan een grote tuin. De eigenaar is een fervent fietser die je graag bijstaat met raad en daad en het restaurant staat gekend als het beste van de streek. Het geheel vormt dus een perfect plaatje: “Leven als God in Frankrijk” voor echte genieters!

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Wellness

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

5 dagen - vanaf €570

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
5 dagen - vanaf €570

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Frankrijk
Golvende graanvlaktes, beboste heuvels en goudgele zonnebloemvelden: wie aan Frankrijk denkt, denkt meteen aan zomer. Het land biedt je zowel vlakke als bergachtige regio’s.
Ontdek onze reizen in Frankrijk
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië