fbpx Anke Roosendans | Reisleider - Zuiderhuis

Anke Roosendans

Hola! Ik ben Anke en ik ben al enkele jaren zwaar verslaafd aan het reizen.


Wat begonnen is met een aantal spontane ‘ik heb tickets bij Ryanair gescoord voor 26€ heen-en-terug naar Budapest’ weekends binnen Europa, werd al snel een ‘ik ga dan een half jaartje met de rugzak naar de andere kant van de wereld, doooeeeei’. Omzwervingen die mij onherroepelijk verliefd lieten worden op Mexico én Latijns Amerika, een vlotte babbel in vijf talen bezorgden en euforische herenigingen + bitterzoete afscheidsgroeten op vijf continenten lieten beleven.

Ik doe niets liever dan mij volledig onderdompelen in de cultuur van een plek en sta graag op voor een schitterende roze zonsopgang of een spontaan avontuur. Ook ben ik eeuwig nieuwsgierig naar waar en hoe mensen leven, op zoek naar het mooie aan een onverwachte ontmoeting met iemand van een andere cultuur…en eet/drink ik misschien toch wel af en toe al eens graag wat lokale delicatessen. Misschien ook met af en toe al eens een dansje erbij.


Na een kleine tien jaar ‘onderweg’ bouw ik momenteel aan mijn eigen plekje onder de zon in het spectaculaire Baja Californië en combineer ik dit met mijn grote passie: reizen & reizen begeleiden.


Een reis is iets waar ik vaak alleen aan ben begonnen, maar nooit alleen mee ben geëindigd. Dat is nu net wat ik zo fantastisch vind aan reizen begeleiden: door de ogen van mijn medereizigers de plekken die ik zo goed ken, steeds opnieuw en op een andere manier ontdekken. Opnieuw proeven, smaken en beleven en er zo voor zorgen dat iedereen minstens zo verliefd wordt op deze plek als ikzelf. En hopelijk met een rugzak vol onvergetelijke verhalen naar huis keert. Of toch met minstens zoveel foto’s dat je iCloud zonder geheugen zit.