fbpx Schéhérazade (Shéra) Bourahli | Reisleider - Zuiderhuis

Schéhérazade (Shéra) Bourahli

Op reis gaan is mijn lang leven!


Door mijn gemengde roots ben ik van kinds af aan sterk aangetrokken tot een nomadische levensstijl. Ik voel mij een eeuwige reiziger voor wie het pad nooit lang genoeg is vermits de magie schuilt in het onderweg zijn.


Tijdens mijn universitaire opleiding heb ik veel tijd kunnen doorbrengen in Noord– en Oost-Afrika in functie van mijn studies.


Na het behalen van mijn Master in de Afrikaanse Geschiedenis en Filologie in 1992 besloop mij een grote honger om ook andere continenten te ontdekken. Dankzij een gevuld spaarpotje heb ik vele jaren lang Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika kunnen verkennen.


In 1998 was het tijd om mijn ruime ervaring ten dienste te stellen van het Brussels reisbureau ICTAM. Meer dan 20 jaar lang heb ik het genoegen gesmaakt om voor hen groepen te begeleiden in Afrika, Europa, Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Centraal-Amerika.


Tussen 2007 en 2009 begeleidde ik tussendoor ook nog jeepsafari’s en trekkings in de Himalaya (Noord-India) voor Vreemde Continenten.


Culturele alsook avontuurlijke (wandel)reizen zijn helemaal mijn ding.


Tussen het reizen door ben ik wereldwijd actief als mozaïekkunstenares.


Mijn ruime culturele bagage, opgedaan dankzij mijn reislust, is hiervoor een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn glasmozaïeken vind je in Australië, Ibiza, Madagascar, Griekenland en … België.


Let’s go!