fbpx Frederik Schmitt | Reisleider - Zuiderhuis

Frederik Schmitt

Ik leerde de Peruviaanse dessertkokkin Susan kennen in de culturele hoofdstad van beide Amerika’s; de hoofdstad der Inca’s: Cusco. In geen enkele stad in het zuidelijk halfrond des werelds valt meer historische architectuur of kunst te bezichtichtigen. Gefascineerd ben ik door het raadsel van de grote en kleine perfect in elkaar passende incastenen in Cusco, Ollantaytambo, Pisac en Machu Picchu die ik allen zesmaal grondig en gretig bezocht. Susan werkte in het enige hotel/restaurant van Machu Picchu en serveerde me blijgekokmutst in 2016 haar zelfgemaakte sorbetijs.

Onze ontmoeting bleek de start voor een aantal uitvoerige en intense reizen doorheen drie Peruviaanse jungles; met een gemotoriseerde kano voeren we op Amazonezijrivieren de dagendiepe oerwouden in, enkel bewoond door nomadische volkeren die contact met onze werelden schuwen maar zich laten omringen door de onnoemelijk rijke fauna en flora.

Peru verlieten we ook voor de Mayasteden in Mexico en Guatemala, de Rapa Nui op Paaseiland en de bedonderende watervallen van Iguazu.

Ik houd van wandelen: ik solowandelde in 2012 van Oostende naar Rome en ik ging ook op pelgrimstocht naar Santiago De Compostella.

Zelf ben ik naast redder ook stadsgids in Brugge en Oostende. Susan woont en werkt al 4 jaar in Oostende.