fbpx Benjamin Verberck | Reisleider - Zuiderhuis

Benny Verberck

Als begeesterde bergwandelaar schuim ik de meeste continenten af op zoek naar desolate en wilde plaatsen. Wat begon met alpinisme is uitgegroeid tot een passie voor trektochten met deelnemers over de hele wereld. 27 jaar geleden startte ik als begeleider voor Te Voet (nu Zuiderhuis wandelreizen) met de beklimming van de Kilimanjaro. Hierna volgden nog een kleine 100 tochten als begeleider waarvan meer dan 60 voor dit huis van vertrouwen. De meeste verre reizen als begeleider situeerden zich in het steeds maar sneller ontwikkelende en fascinerende Nepal.

Ik ben ook actief als sportkader en stageleider bij de Vlaamse bergsportfederatie en ben lesgever in de daarbij horende bergsportschool waarbij ik vooral accenten leg in de winteropleidingen. In de winter zal je me dan ook meestal boven de poolcirkel vinden waar ik de lijn verder trek met stevige trektochten in Lapland, Spitsbergen en Groenland.


Favoriete bestemming: Das een moeilijke, dichtbij – Schotse highlands, iets verder weg – Groenland, niet meer achter de hoek – Himalaya, Exclusief – Falklands, Winter – Fins Lapland

Favoriete trekking: Cape Wrath trail in Schotland, Dientes de Navarino – Chili

Favoriet gerecht: Pollo con Mole, Kip in een pikante chocoladesaus, Mexico

Favoriete muziek: Nusrat Fateh Ali Khan, best te beluisteren terwijl je op een bus over de Karakorum highway knotst richting Baltistan, Pakistan. Cherry Oh Baby van Eric Donaldson, Jamaica, te beluisteren op een aftandse cassettespeler in het populairste bordeel van Kasese, Oeganda (enigste drankgelegenheid, enkel lauw bier maar met strootje!) Aanbevolen na een stevige Ruwenzoritrekking.

Favoriete literatuur: Birds of Venezuela by Rodolphe de Schauensee and William H. Phelps, jr, Tussen Orinoco en Amazone van Redmond O’Hanlon