fbpx Everaerdt Eddy | Reisleider - Zuiderhuis

Eddy Everaerdt

Na een vakantie in Botswana in 1991 was ik gebeten door “Afrika”. Sinds 1994 begeleid ik safaris doorheen gans Zuidelijk Afrika en sedert 2002 ben ik zo goed als de helft van het jaar op safari, het grootste deel in Botswana. Ik hou vooral van de uitgestrektheid van het land, de natuur die nog in balans is, de rust van het in de natuur zijn. Ik ben een fervente ornitoloog en met meer dan 500 vogelsoorten te spotten is er altijd wat te zien. Het kamperen in het wild is iets dat je moet meegemaakt hebben om te begrijpen hoe fantastisch het is om je omgeving te delen met leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, kortom de ganse rijkdom van de Afrikaanse natuur.

De grootste uitdaging voor een safarigids is de reizigers opmerkzaam maken op de potentiële gevaren van het leven in de bush zonder hen bang te maken van hun nieuwe omgeving. De briefings zijn dan ook meestal op een manier die de klanten geruststelt, de ‘regels” uitleggen op een grappige manier.

Gidsen is ook veel meer dan “dat is een nijlpaard”, het is ook grappen vertellen aan het kampvuur, de maaltijden gezellig maken, de totaalervaring van de klant.


Favoriete bestemming: Savuti marsh in Chobe NP – Botswana

Favoriet gerecht: tilapia (Okavango vissoort)

Favoriete literatuur: “Cry of the Kalahari” van Mark en Dehlia Owen