fbpx Ellen Roerade | Reisleider - Zuiderhuis

Ellen Roerade

Gebeten door de reismicrobe sinds mijn kinderjaren, bezocht ik talloze bestemmingen op verschillende continenten.De nieuwsgierigheid om nieuwe streken te verkennen en mensen met uiteenlopende achtergronden te ontmoeten, bezorgde me talloze unieke ervaringen en onvergetelijke herinneringen. Deze passie wil ik graag delen met mijn medereizigers. De focus hierbij ligt op ontmoeting, genieten van de bestemming in al haar aspecten, proeven van de lokale keuken en tijd vinden om tot rust te komen temidden van de prachtigste landschappen.

Mijn hart ben ik verloren in het noorden van Italië in Zuid-Tirol, een unieke streek waar de Italiaanse flair gecombineerd wordt met de authentieke gezelligheid van Oostenrijk waartoe dit gebied historisch behoorde. Gezegend met een zonnig klimaat, een overheerlijke keuken en een uitstekende wijncultuur, biedt het Duitstalige Zuid-Tirol een onovertroffen mix van troeven voor een geslaagde vakantie.

Ook de VS en Canada bezocht ik meer dan 10 keer. De natuur is er groots en woest en maakt je nederig als wandelaar. Het observeren van beren, wolven, elanden en walvissen in hun natuurlijk habitat zijn ervaringen die ik voor altijd koester.

Ik begeleidde reeds 17 reizen naar verschillende bestemmingen, waarvan Thailand, Canada, Griekenland en Madeira de belangrijkste zijn.


Favoriete bestemmingen: Zuid-Tirol, West-Canada, de Verenigde Staten, Thailand

Favoriete trekking: Wandelen op de toegankelijke Seiser Alm, diverse trekkings in de Rocky Mountains en de Sierra Nevada (Canada en de VS)

Favoriet buitenlands gerecht: Massaman curry (Thailand)