fbpx Frank Briers | Reisleider - Zuiderhuis

Frank Briers

Wandelen en reizen zijn voor mij de ideale manier om tot rust te komen in deze drukke tijden. Wandelen is een vorm van reizen om de wereld te ontdekken, en zo je zintuigen te prikkelen. Het laat je intensief genieten van het landschap en je ontdekt de plaatselijke gebruiken, smaken, geuren en kleuren. Dat inspireert je om contact te maken met jezelf, je reisgenoten en de lokale bevolking.

Al meer dan 20 jaar begeleid ik reizen. Eerst jeugdreizen voor Kazou, later avontuurlijke reizen voor wandelverenigingen en reisorganisaties zoals het Zuiderhuis. Meestal naar de Alpen maar ook dichter bij huis.

Ik geniet ervan om samen op avontuur te gaan en als reisleider krijgt je de kans om anderen mee te nemen in een reisbeleving. Wat je onderweg ziet, proeft of ervaart; alles is intenser als je het deelt. Tevens is het fijn om ervoor te zorgen dat mensen, waarvan veel elkaar vooraf niet kennen, samen een geweldige vakantie hebben. Als groep, beleef je al snel heel veel; en is het voor mij letterlijk en figuurlijk, de garantie op verrijkende ontmoetingen, fijne ervaringen en mooie verhalen met fantastische foto’s en onvergetelijke herinneringen.

Ga je mee op reis?


Als je me vraagt naar mijn favorieten is dat een moeilijke.

Mijn bestemmingen zijn zeer gevarieerd, van kust tot het hooggebergte. Zeg maar van Oostende tot Oostenrijk.

Tochten die mijn voorkeur hebben zijn in ruw, desolaat gebied zoals Valleien in Valais, Vercors, … . Maar, is niet elke tocht een topper? Door z’n landschap, je tochtgenoten, gebeurtenissen onderweg, enz.

Bijzonder om mee te maken is de nationale feestdag in Zwitserland. Waar alpenhoorns je die dag verwelkomen, gezellige dorpsfeesten met ‘s avonds een spectaculair vuurwerk.

O zo lekker na een tocht is tariflette; een eenvoudige bereiding van aardappelen, kaas en spek.

In mijn boekenkastje staat Intuïtief Reizen van K. Hafkamp zowat vooraan naast de reisgidsen. Het leert je een manier van reizen; niet het doel, maar de manier waarop. Leef en beleef.