fbpx Luc Bauters | Reisleider - Zuiderhuis

Luc Bauters

Als fervent sporter (lid KBF-bergsport, lid Tennis-Vlaanderen, lid Pasar-wandelen en fietsen) en natuurliefhebber (lid Natuurpunt), heb ik de cursus “initiator bergwandelen” in 1993-94 gevolgd bij BLOSO i.s.m. de Bergstijgers.


In 1995 mocht ik bij Te Voet, de voorloper van het Zuiderhuis, starten als begeleider van wandelreizen: bij aanvang vooral huttentochten in de bergen, ev. In combinatie met beklimmingen van 3- en 4-duizenders.

Zo kon ik mijn hartje ophalen en genieten van de natuur en de vredige rust in o.a. de Pyreneeën (van Andorra naar de Middellandse zee, Tour de Capcir, …), in de Alpen (Cuneïsche Alpen en Gran Paradiso in noord-Italië, verscheidene “Höhenwege” in Oostenrijk), de GR2 op Corsica, safari met beklimming van de Kilimanjaro 5.895 m in Tanzania, …).


Voor Intersoc mocht ik gedurende 18 jaar eveneens huttentochten begeleiden, vooral in Zwitserland en Oostenrijk en gedurende 2 jaar de wandelingen organiseren en coördineren in Sankt Moritz.


Iets intenser kon ik me uitleven in Nepal en een maand rondzwerven in het Solukhumbu-district (Namche Bazar, Dingboche, Lobuche, Gokyo,…): leerrijk en interessant door de contacten met de gastvrije plaatselijke bevolking.

Eveneens leerrijk en interessant was mijn verblijf in Peru en Bolivia met een huttentocht in de Cordillera Blanca, de Inca-trail met verblijf in Cuzco, verblijf bij de plaatselijke bevolking op een eiland in het Titicacameer, met als orgelpunt de beklimming van de Huayna Potosi 6.088 m in Bolivia.


Bij wijze van stunt en om de conditie te onderhouden heb ik Santiago de Compostela bezocht: eenmaal per trekkingfiets vanuit mijn gemeente (2.600 km in 26 dagen) en eenmaal te voet via de Camini Primitivo vanuit Oviedo (330 km in 16 dagen).


De laatste jaren heb ik me meer toegelegd op “minder zware” wandelreizen waarbij de geschiedenis en de cultuur van de plaatselijke bevolking meer aan bod kwam.

Zodoende heb ik me nu beperkt tot wandelreizen in Portugal, Madeira en het Eifelgebied.


Bij wandelreizen met groepen primeert voor mij de veiligheid en hecht ik veel belang aan het welzijn, zowel fysisch als mentaal, van elke deelnemer met de klemtoon op een aangenaam en amusant groepsgevoel met een gezonde teamspirit.