fbpx Melanie Scheys | Reisleider - Zuiderhuis

Melanie Scheys

Na het voltooien van mijn studies in 2009 besloot ik dat het nog wat te vroeg was om me op de arbeidsmarkt te smijten. Ik boekte een one-way-ticket richting New Delhi, India, en twee maand later landde ik in die vreselijke doch fascinerende stad. Het zou acht maanden duren eer ik terug voet op Belgische bodem zette. Gedurende die tijd reisde ik op goed gevoel door Azië en Australië, een reis die mijn leven voorgoed zou veranderen, zo bleek, want onderweg kreeg ik een ongeneeslijke ziekte te pakken. De diagnose was onverbiddelijk… het reisvirus… Vooralsnog kent men geen enkele getroffene die ooit genas. En dat is prima voor mij. Want ik hou van reizen! Ik hou van het onderweg zijn naar dat onbekende, naar die plek waar je nooit eerder was, van het openstaan voor de ontmoetingen die je onmogelijk kan plannen, van al datgene dat mogelijk wordt als je aan de andere kant van wereld rondzwerft, de kleine en de grote verschillen met thuis, het weggaan en het terugkomen. Ik hou van nieuwe smaken en nieuwe talen leren, nieuwe culturen ontdekken… Maar bovenal hou ik van de ongelooflijke kracht en schoonheid van de natuur, het ontdekken van hoe prachtig deze aarde werkelijk en nog steeds is. Daarom zijn de meeste van mijn reizen gefocust op het rondtrekken in de wilde natuur, gepakt met rugzak en tent en gedragen door mijn eigen twee benen.


Na vele korte omzwervingen en een te drukke carrière als concert- en festivalprogrammator, boekte ik in 2016 een nieuw eenrichtingsticket, naar Buenos Aires deze keer, voor een reis die nog onvergetelijker zou worden dan de eerste. Zes maanden lang trok ik door de Argentijnse en Chileense Andes en Patagonië. Ik zag natuurschoon dat ik nooit eerder mocht ervaren. Toen drong het tot me door dat ik deze loutering van het reizen, van het rondtrekken in de natuur, niet voor mezelf wilde houden. Ik wilde de ervaring delen met gelijkgezinden, reizen gaan begeleiden. Het zou de perfecte combo zijn van mijn professionele ervaring als organisator en mijn passie voor het reizen. Et voila, hier zijn we dan. Ik sta te popelen om jullie mee te nemen op deze fascinerende reis door Canada, om ons samen te vergapen aan de megalomane uitzichten van dit land, samen te puffen op de tochten en samen na te genieten van de schoonheid die ons zal omringen. Ik kijk vast ernaar uit. En jij?


Favoriete bestemming: Chili (de Andes en Patagonië), Ladakh, en overal waar er bergen zijn 🙂

Favoriete trekking: Greater Patagonian Trail in Chili, Dientes de Navarino Trek op Puerto Williams (ook Chili)

Favoriet gerecht: Dal Bhat (Nepal), Raclette (Zwitserland) en voorts alles dat Oosters is (Thais, Indisch,…)

Favoriete muziek: Ik ben grote fan van traditionele muziek over ter wereld (Zweedse folk, Amerikaanse old-time, Afrikaanse zang,…) De cumbia in Chili was ook wel aanstekelijk, zij het ietwat eentonig op de duur 🙂

Favoriete literatuur: Holy Cow van Sarah MacDonald is gieren als je ooit in India bent geweest.