fbpx Marnix Van Marcke | Reisleider - Zuiderhuis

Van Marcke Marnix

Marnix Van Marcke is gestart met fotografie als hobby in de jaren zeventig. Al snel groeide de hobby uit tot een passie en meer bepaald voor landschapsfotografie. Zo ging hij bijvoorbeeld voor het eerst naar IJsland in 1987 en sindsdien is zijn liefde voor het hoge noorden gebleven. Zo ging hij een aantal jaren terug een partnership aan met het Noorderhuis (het vroegere North&Away) voor de ontwikkeling en begeleiding van fotoreizen naar het hoge noorden. Het bleek een succes want elk jaar werden meerdere reizen georganiseerd telkens tot grote tevredenheid van de deelnemers. De reizen waren meestal heel snel volzet.


Zijn fotoreizen gebeuren steeds in kleine groepen van 5 deelnemers zodanig dat er comfortabel kan gereisd worden en dat Marnix ook voldoende aandacht kan schenken aan elk van de deelnemers. Je mag er dus van uitgaan dat na een fotoreis met hem je met heel wat kennis en een mooi portfolio terug huiswaarts zult keren zodanig dat je nog lange tijd zult kunnen nagenieten van de reis.


Marnix is een enthousiast en gereputeerd full-time landschapsfotograaf met een grondige kennis van de diverse fototechnieken. Naast het organiseren en begeleiden van fotoreizen geeft hij als geaccrediteerd lesgever regelmatig lezingen en workshops over zijn fotografisch werk aan collega fotografen. Daarnaast publiceert hij zijn werk in fotoboeken en is hij recentelijk ook meer actief in videografie. Zijn drone beelden waren bijvoorbeeld onlangs nog te zien in de uitzending “Het Hoge Noorden” op de zender één.


Een overzicht van zijn werk en activiteiten is o.a. te vinden op zijn website

www.netgallery.be en diverse sociale media waarop hij actief is.