fbpx Zuiderhuis - West-Ierland: het mooiste van Galway Bay

Ierland

West-Ierland: het mooiste van Galway Bay

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen langs de Galway Bay in West-Ierland
verblijf in B&B's met authentieke Ierse charme
afwisselende ruige landschappen en toppers als Cliffs of Moher en Natuurpark The Burren

Je start je fietsvakantie in Galway, de bruisende universiteitsstad die makkelijk bereikbaar is vanuit Dublin. Laat je onderdompelen in de natuurpracht die de Galway Bay rijk is. Je maakt kennis met tal van verschillende landschappen. De ene dag fiets je door het platteland, met prachtige groene vergezichten en de volgende dag fiets je door het unieke karstlandschap van The Burren. Dit natuurpark heeft trouwens ook heel wat zeldzame vegetatie en het steenrijke landschap heeft iets weg van een maanlandschap.

Aangezien deze fietsvakantie langs de Galway Bay loopt, fiets je geregeld langs de woeste kusten. Fiets zeker naar de Cliffs of Moher, het uitzicht is fenomenaal. De pittige klim richting de kliffen wordt goedgemaakt door een zalige afdaling met opnieuw mooie uitzichten op het water en de groene omgeving. Bezoek de Araneilanden, Inishmore en Inisheer, waar je één van de wandelingen kan doen of een fiets huren om eens rond het eiland te fietsen.

Doordat er geen elektrische fietsen op de ferry’s mogen naar de Araneilanden, fietsen de mensen met een elektrische fiets verder langs de kust naar Quilty, waar je op de laatste fietsdag terug landinwaarts fietst naar Ennis. Mensen die met een hybride fiets fietsen kunnen kiezen: ofwel gaan ze over de eilanden en zo terug naar Galway of ze volgen de route naar Ennis.

Naast al die natuurpracht is er ook plaats voor wat cultuur. Je fietst geregeld langs een authentiek Iers kasteel, een zogenaamde watchtower. Ieder dorpje heeft ook minstens één pub waar je na de inspanning van de dag tot rust kan komen. Het duurt nooit lang voor een groepje muzikanten traditionele muziek begint te spelen. Ambiance gegarandeerd! Onze tip: ga vooral ’s avonds eens een lekkere Irish stew eten in een van de pubs, zo krijg je een op en top Iers gevoel!

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

Geschikt voor solo-reiziger

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

8 dagen - vanaf €1131

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 31 okt 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1131

Beschikbare periodes

25 sep 2023 > 02 okt 2023
26 sep 2023 > 03 okt 2023
27 sep 2023 > 04 okt 2023

'Boek nu' om alle beschikbare data te bekijken.
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Ierland
Ierland, de perfecte mix van kust en groen hinterland. Een gastvrije plek vol traditie, natuur en cultuur. Ierland ademt landschap en muziek, dagelijks beoefend in de plaatselijke gezellige pubs.
Ontdek onze reizen in Ierland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië