Ivan Verjans

Van kindsbeen af ben ik altijd gefascineerd geweest door verre landen en culturen. Sinds mijn carrière als sport- en overlevingsonderrichter bij Defensie en door de GR20 op Corsica als eindtest kreeg ik de smaak voor trekking in de bergen en prachtige natuur echt te pakken.


Vooral de bergen, de bossen en de onverwachte, toevallige contacten met de lokale bevolking trekken mij het meest aan. Ik ga het liefst op reis naar plaatsen waar het massatoerisme nog niet teveel van het authentieke leven heeft veranderd.


Mijn sport- en survival ervaring heb ik jarenlang kunnen benutten als animator en berggids voor vakantiekampen voor de familieleden van defensie.


Zelf organiseerde ik ook verre avontuurlijke trektochten voor een beperkte vriendengroep naar o.a. Canada, Peru, Argentinië, Bolivia, Ecuador, Nepal, Sikkim, Zweeds Lapland, Groenland, Georgië. Op deze avontuurlijke reizen zijn het steeds de onverwachte (toevallige) contacten of gebeurtenissen die de mooiste herinneringen geven.


Sinds 2019 ben ik met pensioen en mocht ik mijn eerste reis voor Zuiderhuis begeleiden. Ik probeer tijdens de begeleiding iedereen zo veel mogelijk zelfredzaamheid bij te brengen (voor zover dit nodig is) maar toch de groepsgeest te laten primeren zodat iedereen het gevoel heeft van “Yes, I did it” maar ook van “Yes, WE did it”.

Als bij iedereen een glimlach op het gezicht verschijnt ben ik gelukkig.


Favoriete bestemming: elke bestemming waar je nog het authentieke van het land en de mensen kan ervaren, en op een avontuurlijke manier het land kan ontdekken. Zoals het mysterieuze Svaneti in de Kaukasus in Georgië.


Favoriete gerecht: “Khachapuri” in Georgië.