fbpx China - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in China

China

China lijkt een land van enorme contrasten. Langs de oude Zijderoute, ooit het kloppende hart van het Chinese Keizerrijk, worden honderden dialecten gesproken, tientallen goden aanbeden en aan duizend verschillende snelheden geleefd. De karavanen uit Perzië, India, het Arabische schiereiland en het Romeinse Rijk brachten niet enkel goederen met zich mee, maar ook handelswaar van een andere orde. Cultuur, religie en wetenschap, het reisde allemaal mee met de kooplieden en avonturiers richting China. De eerste ontmoetingen tussen oost en west zouden nog eeuwenlang nazinderen en de gevolgen vallen niet te onderschatten.

Nergens op onze planeet is de tegenstelling tussen de stad en het platteland zo tastbaar. China is een land van roemrijke dynastieën en prachtige paleizen, maar ook anonieme grootsteden en ongeremde hoogbouw. De eeuwenoude heiligdommen en gewelfde rijstterrassen op het platteland steken scherp af tegen de modernisering die zich aan een razende vaart doorzet in de steden. Van één China spreken is bijgevolg onbegonnen werk. Om het land en zijn bevolking te leren kennen moet je je er volledig in onderdompelen.

Zowel de Verboden Stad als het Zomerpaleis, even buiten Peking, zijn UNESCO-Werelderfgoed en een imposant staaltje keizerlijke grootheidswaanzin uit vervlogen tijden. Van daaruit reis je makkelijk naar Badaling, waar je de Chinese Muur kunt beklimmen, en naar X’ian, waar je 8000 figuren van het Terracottaleger in verschillende groeves en museumzalen kunt bewonderen.

Vertoef daarna een tijd op de hemelse hoogtes rond het mooie Tibetaanse Songzanlin-klooster, dat even buiten Shangri La gelegen is. Trek verder naar de provincie Yunnan, naar het pittoreske Lijiang. De gezellige marktjes, kleine straatjes met kasseien, pronte paviljoenen en rode lampionnetjes brengen je helemaal in de sfeer van het oude China. Daarna vervolg je je reis naar Dali, met zijn prachtige pagodes en tempels, en naar het tropische Guilin, met zijn sprookjesachtige rijstterrassen en spitse torenkarsten.

Voor de echte avonturiers bieden we bovendien een trekking aan in de spectaculaire Tiger Leaping Gorge, een van de diepste kloven ter wereld.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: China

Bart Serneels
Bart Serneels Lees meer

Praktisch

  • De beste reistijd ligt tussen April en Oktober

  • Natuurbeleving, Culturele ontdekkingen, Geschikt voor gezinnen

  • 2 tot 3 weken

  • 10 tot 5 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: China

Bart Serneels
Bart Serneels Lees meer

Onze suggestieroutes