fbpx Minderheden van Zuid-China - China - Rondreizen - Zuiderhuis

China

Minderheden van Zuid-China

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
ontdekkingsreis langs de meest kleurrijke plaatsen van China
de Unesco Long Ji rijstterrassen
het karst gebied bij Guilin

Deze 15-daagse individuele rondreis gaat dwars door een prachtig bergachtig gebied van etnische minderheden. De provincies Guangxi en Guizhou behoren tot de armste en minst bezochte regio’s van China. Op vlak van interculturele ontmoetingen en authentieke beleving doet dit gebied voor niets en niemand onder. Je passeert immers kleine dorpjes waar de oorspronkelijke taal, de klederdracht en eeuwenoude tradities in ere zijn gehouden.

In Guizhou verbouwen de Miao, Dong, Buyi, Yao, Shui en Yi volkeren al eeuwenlang hun akkers op traditionele wijze met waterbuffels. Hun kleurrijke markten en karakteristieke dorpen maken de provincie tot één van de meest kleurrijke en fotogenieke plaatsen van China.

De Miao (de grootste groep) staan bekend om hun briljante borduurwerk en zilveren sieraden. Hun leefgebied strekt zich uit tot in Thailand, Myanmar, Laos en Vietnam. Elk Miao dorp heeft zijn eigen tradities, klederdracht en Miao-dialect. De Yao-vrouwen vallen op met hun bijzonder mooie hoge paraplu-hoeden.

Rond het grensgebied van Guangxi en Guizhou leven de animistische Dong, een volk dat uitblinkt in hun bijzondere bruggen- en trommeltorenarchitectuur. Ook hun gerenomeerde zang- en muziekkunsten zijn fascinerend. Ze bespelen, net als de Miao, als geen ander de lusheng, een bamboe blaasinstrument. De houten Dong dorpen kenmerken zich aan de centraal gelegen trommeltorens waarrond zich het hele sociale en religieuze stadgebeuren afspeelt.

Eindigen doe je in Guangxi, het autonome gebied van de Zhuang dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde natuurlandschappen en vergezichten. Tussen Guilin en Yangshuo aanschouw je grillige Karst bergen met een weelderige begroeiing. Maar ook de rijstterrassen van Long Ji spreken tot ieders verbeelding. De terrassen zijn ingenieus aangelegd tegen de berghellingen door de rode Yao en de Zhuang tussen 300m en 1100m hoogte, en behoren tot de mooiste ter wereld. Vooral na een frisse regenbui bij mistig weer geven ze een mysterieuze haast sprookjesachtige indruk.

Lees meer
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
15 dagen
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Bart Serneels

Bestemmingen: china , japan , india

Bart Serneels
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië