fbpx Hoogtepunten reis - China - Rondreizen - Zuiderhuis

China

Hoogtepunten reis

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
meesterlijke bouwkunst met de Chinese muur en het Terracottaleger
schitterende landschappen aan de Tiger Leaping Gorge en in Guilin
de lokale bevolking in de provincie Yunnan

Gedurende eeuwen was China voor Westerlingen een ver en exotisch oord. Enkel specerijen, zijde en prachtige kunstvoorwerpen kwamen uit dit mysterieuze land. Ambitieuze ideologieën en grootheidswaanzin van keizers en communisten hebben ertoe geleid dat China zich ontwikkelde in een land waar traditie en moderniteit hand in hand gaan. Reizen door China is dan ook een onderdompeling in een vreemde, maar fascinerende wereld vol verrassingen en contrasten. Terwijl er op het platteland nog een eeuwenoude Chinese cultuur schuilgaat die voor westerlingen ondoorgrondbaar is, ontpopten de verstedelijkte gebieden zich tot consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën.
Zuiderhuis stelt een unieke reisroute voor waarin ze een uitgebalanceerde mix biedt van de onmisbare hoogtepunten in architectuur, bevolking en natuur. Door middel van 3 binnenlandse vluchten verken je verschillende uithoeken van het land en maak je kennis met gevarieerde landschappen en diverse minderheidsgroepen.

In de Verboden stad en het Zomerpaleis aanschouw je de symbolische keizerlijke architectuur. Uiteraard ontbreken de Chinese Muur en een knapperig stukje Pekingeend niet op je programma. Per trein reis je naar Xi’an, waar je verstomd staat bij de aanblik van de 6000 krijgers van het Terracottaleger.

Je vertoeft op hemelse hoogtes rondom het Songzanglin klooster aan de Tibetaanse hoogvlakte bij Shangri La en bereist op een grondige manier de bergachtige provincie van de Naxi’s en Bai Chinezen in Yunnan. In Lijiang ervaar je het echte China van vroeger. In dit ‘Venetië van Yunnan’ tref je een pittoreske houten stad aan die nog volledig in tact is. Sfeervolle kasseistraatjes met rode lampionnetjes en gezellige paviljoenen leiden naar bedrijvige marktjes die bruisen van de ‘couleur locale’. Na Lijiang gaat het naar Dali waar de drie elegante pagodes en de mooi gerestaureerde tempels van Chongsheng indruk zullen maken.

Je eindigt met een absoluut hoogtepunt: de sprookjesachtige rijstterrassen en dramatische Karst landschappen van het tropische Guilin. Om volop van de natuur te genieten biedt ZuiDERHuiS Wereldreizen in Yunnan facultatief een tweedaagse trekking aan door de spectaculaire Tiger Leaping Gorge, één van de diepste kloven ter wereld. Een degelijke basisconditie en goed uithoudingsvermogen zijn noodzakelijk.

Lees meer
13 dagen - vanaf €2345

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
13 dagen - vanaf €2345
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Bart Serneels

Bestemmingen: china , japan , india

Bart Serneels
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië