fbpx Een update uit Sri Lanka! - Rondreizen op maat

Een update uit Sri Lanka!

reisnieuws

geplaatst op 12 augustus, 2022

Sri Lanka kwam de voorbije weken (te) vaak negatief in het nieuws. Het land zakte weg in een diepe economische crisis en de straatprotesten in hoofdstad Colombo werden steeds grimmiger. Een nieuwe president moet nu voor stabiliteit en economisch herstel zorgen. Saman, onze partner ter plaatse, drukte ons op het hart dat reizigers absoluut niets te vrezen hebben en stuurde ons volgende boodschap toe.


Beste vrienden en professionele partners,

Groeten uit Colombo! Ik wil jullie graag een kleine update geven over de situatie in Sri Lanka, die zich traag maar zeker herstelt. Op politiek vlak zijn er enkele ingrijpende veranderingen doorgevoerd. We hebben een nieuwe president, en hoewel het geen complete ommekeer inluidt, is het een grote stap voorwaarts is in vergelijking met het voormalige regime.

De toeristische dienst van Sri Lanka heeft een systeem opgezet waarbij erkende reisprofessionals in tankstations over het hele land brandstof voor voertuigen kunnen verkrijgen. Met succes, want het heeft ons leven heel wat makkelijker gemaakt! Ook de gasprijs is opnieuw stabiel, wat het voor hotels en lodges heel wat makkelijker maakt gasten te ontvangen. De reizigers die we in juli en augustus ontvangen zullen bijgevolg geen problemen ervaren en onze chauffeurs zullen niet langer hun slaap moeten laten om aan te schuiven voor brandstof.

Ook voor de lokale bevolking is de brandstofvoorraad terug op peil. Een wekelijks quotasysteem is ingevoerd en ons hele team kon vorig weekend voor het eerst in twee maand tijd onze voertuigen voorzien van brandstof. Ik ben nu de trotse eigenaar van een volle tank en dat voelt erg goed. Morgen trek ik naar Wilpattu National Park voor enkele safari’s. Het is de eerste keer dat ik Colombo verlaat sinds april!

Ik wil niet te vroeg euforie kraaien, maar we gaan erop vooruit. De politieke stabiliteit laat ons toe te onderhandelen met het IMF over een reddingspakket. Hopelijk komen we tegen eind september tot een overeenkomst, zodat de situatie zich verder kan normaliseren.

Ik wil jullie graag bedanken voor het vertrouwen en het feit dat we ondanks heel wat annulaties toch een groot aantal reizigers hebben mogen ontvangen in juli en augustus. Het was tevens hartverwarmend om fantastische feedback te krijgen van die gasten.

Desondanks geldt in enkele landen nog steeds een negatief reisadvies voor Sri Lanka. De aanvragen en boekingen voor het hoogseizoen (november tot april) verlopen traag en daar maken we ons zorgen om. Ik hoop dat ik jullie via deze weg kan geruststellen dat de situatie zich aan het herstellen is en toeristen zorgeloos door Sri Lanka kunnen reizen.

Erg veel dank voor jullie steun, vertrouwen en berichtjes. Uitdagende tijden zoals deze tonen aan hoe mooi het is om in de reissector te werken en hoe gelukkig we onszelf mogen prijzen met zoveel emotionele steun van vrienden van over de hele wereld.

We kijken reikhalzend uit naar betere tijden,

Saman.

Woensdag 10/08/2022

Stay inspired

Het beste van onze blogs & reisinspiratie in je mailbox.

HOU ME OP DE HOOGTE

Volg ons op onze socials voor meer inspiratie

Meer inspiratie
Zijn er Bergen in China?
LEES MEER
De schurk van het moeras
LEES MEER
Paradijsvogels in Costa Rica
LEES MEER
Niels in Nepal: een kennismaking
LEES MEER