fbpx Zuiderhuis - De Yala-route

Sri Lanka

De Yala-route

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
bezoek het ongerepte noordoosten van Sri Lanka tijdens de Yala-moesson
spot wilde dieren in de nationale parken Wilpattu en Gal Oya
verken de oostkust en snorkel met de zeeschildpadden

Sri Lanka heeft twee moessonperiodes. Bij het samenstellen van deze rondreis doorheen de parel van de Indische Oceaan hebben we hier rekening mee gehouden. De zuidwest moesson, ook wel Yala genoemd, duurt van mei tot oktober. Tijdens deze moesson blijft het in het noordoosten van Sri Lanka vrij droog. Ideaal dus om dit relatief ongerept deeltje te bezoeken.

We zetten koers richting Kandy, het culturele hart van Sri Lanka, alvorens we de adembenemende treinrit richting Ella nemen doorheen de hoogtegebergten van Sri Lanka. Tijdens deze rit kan je genieten van de theeplantages of ga zoals een echte local uit het raam hangen. Niettemin is Gal Oya een highlight van jouw reis door het ongerepte landschap en de ontmoeting met de inheemse Vedda gemeenschap. Daarnaast is het één van de weinige plaatsen op aarde waar je de zwemmende olifanten kan spotten. Je bezoekt er tal van plaatsen die op Werelderfgoedlijst staan zoals de Sigiriya Rock waar je verleid wordt door de betoverende aanblik van de beroemde maagden. We rijden door naar een stukje paradijs, Trincomalee. De witgele zandstranden behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Je kunt hier naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken en dolfijnen spotten. Anuradhapura mag niet ontbreken op je reisroute wanneer je iets wil proeven van de rijke geschiedenis van Sri Lanka. Dit was de eerste hoofdstad van Sri Lanka met zijn gigantische stoepa’s, dagoba’s en tempels. Alvorens we terugkeren naar waar we gestart zijn, nemen we je mee doorheen het nationaal park van Wilpattu (ook wel de vergeten parel genoemd).

VERLENG JE VERBLIJF: Magisch Malediven
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een een luxe verblijf op de exotische archipel, de Malediven. Sta verstelt van de onder- en bovenwater wereld. Contacteer onze specialist of raadpleeg het programma op onze website.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
15 dagen - vanaf €1455

Beschikbare periodes

01/05/2024 > 31/10/2024
01/05/2025 > 31/10/2025
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
15 dagen - vanaf €1455
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië