fbpx Het ongerepte noordoosten - Sri Lanka - Groepsreizen - Zuiderhuis

Sri Lanka

Het ongerepte noordoosten

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Peter Beaufays Lees meer
bezoek het nog onontdekte en ongerepte Gal Oya en de inheemse Vedda gemeenschap
spot luipaarden in het grootste maar minste bekende nationale park van Sri Lanka: Wilpattu
geniet van een stukje bounty paradijs op aarde in Trincomalee

Sri Lanka heeft twee moessonperiodes. Bij het samenstellen van deze rondreis doorheen de parel van de Indische Oceaan, hebben we hier rekening mee gehouden. De zuidwest moesson, ook wel Yala genoemd, duurt van mei tot oktober. Tijdens deze moesson blijft het in het noordoosten van Sri Lanka vrij droog. Ideaal dus om dit relatief ongerept deeltje te bezoeken.

We starten ons avontuur in Negombo en komen even op adem na een lange vlucht.

Nadien trekken we landinwaarts en brengen we een bezoek aan de bekende vismarkt van Negombo alvorens we aankomen in het culturele hart van Sri Lanka, de stad Kandy.

Eén van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, waar we o.a. koningssteden, boeddhistische tempels, oude paleizen en archeologische bezienswaardigheden van meer dan 2500 jaar oud bezoeken. Eén van de ervaringen die je niet mag missen is de culturele dansshow in Kandy, de voormalige koninklijke hoofdstad van Sri Lanka. Deze stad staat ook bekend voor de Arts & Crafts.

Tijdens onze reis ruilen we ons busje in voor de iconische treinrit richting Ella, eentje die je nooit zal vergeten omwille van de prachtige uitzichten en de unieke setting. Het is dan ook niet voor niets één van de mooiste treinritten ter wereld. Ook op de trein ervaren we het leven tussen de lokale bevolking. Naast Nuwara Eliya, zijn er ook in Ella veel theeplantages te bezoeken.

De meeste ongerepte en gelukkig nog steeds onontdekte plaats in Sri Lanka is Gal Oya! Niettemin is het een highlight van de reis door het ongerepte landschap en de ontmoeting met de inheemse Vedda gemeenschap. Daarnaast is het ook de enige plaats ter wereld waar je de zwemmende olifanten kan spotten die van eiland naar eiland zwemmen. Een spektakel om niet te missen!

Voor we genieten van de rust, de onderwaterwereld en de parelwitte stranden van Trincomalee, brengen we nog een bezoek aan Sigiriya en Polonnaruwa. En worden we op die manier nog meer ondergedompeld in de rijke geschiedenis dat dit land te bieden heeft.

Wanneer de terugkeer naar Negombo is ingezet, maken we nog een stop in Anuradhapura. Deze stad was ooit de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Als dat nog niet genoeg is, verblijven we in een replica van de stad Anuradhapura. Ook de bijhorende fauna en flora kan je spotten in de prachtige tuin.

Klaar voor je laatste avontuur? Wilpattu is één van de 22 nationale parken die deze bestemming bezet. Wist je dat deze zelfs 8x groter is dan het bekende Yala National Park?! Opnieuw een ongerept stukje natuur (omwille van de jarenlange Tamil oorlog) waar we een verscheidenheid aan wildlife spotten.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
17 aug 2024 > 31 aug 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Sri Lanka
Ontdek onze reizen in Sri Lanka
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië