Op zoek naar iets?

Kaart Zweden

Bestemmingen

Afrika_olifanten-kilimanjaro_reizen-zuiderhuis

Afrika

Afrika is veel meer dan een som van zijn landen.  Van het noorden tot het zuiden vind je immens veel boeiende werelden, voorbij alle clichés. Aan de noordelijke ingang ligt Marokko, met zijn bruisende steden, zijn woestijn, zijn prachtig Atlas-gebergte. Helemaal in de punt onderaan keren de seizoen zich om, in Zuid-Afrika. De natuur is er overweldigend, de cultuur en de taal heel bijzonder.

 

Azie_continent_rijst_terras_bij_opkomende_zon_reizen_zuiderhuis

Azie

Thailand, Sri Lanka, Vietnam: aan populaire Azië-bestemmingen geen gebrek. Terecht, want Azië doet je versteld staan.  Je komt er in een andere wereld terecht, ver van onze waan van alle dag, in een authentiek boeddhistische cultuur en met een keuken om het hoofd voor te buigen. We pikken ook minder vanzelfsprekende regio’s mee: Myanmar en Cambodja. In de Himalaya wachten Nepal – wonderlijke trektochten, India en ... het mysterieuze Bhutan. Of wat dacht je van een rondreis door het sprookjesachtige Iran? 

 

Groot_Brittannie_The_faire_pools_Isle_of_Skye_reizen_zuiderhuis

Europa

Elke Europese uithoek kan je met ons bereizen en op heel diverse manieren. Of je nu graag wandelt (de Alpen en de Pyreneeën in Frankrijk, Spanje, Zwitserland maar ook in het oosten), fietst (natuurlijk niet enkel in Nederland!) of doodgewoon in steden wilt rondstruinen: zowat alles is mogelijk. Voor de zomer hebben we zuiderse trektochten en natuurreizen, voor het sneeuwseizoen is er ons Scandinavië-aanbod, diverse bergtreks, Husky-tochten.

 

zuidAmerika_continent_costa_rica_arenal_volcano_reizen_zuiderhuis

Latijns-Amerika

Latijns-Amerika is een continent van uitersten: van de eeuwig groene jungle in de Amazone tot de desolate gletsjers van Patagonië, van de actieve vulkanen van Costa Rica tot de imposante Colca Canyon in Peru, van de zonovergoten zandstranden in Brazilië en de Caraïben tot de met sneeuw omkranste pieken in de Andes…. Voor actieve natuurliefhebbers is het dan ook het neusje van de zalm.

Cultuur wordt in Latijns-Amerika met een grote C geschreven. Machu Picchu, Salvador da Bahia, Antigua, en Arequipa zijn slechts enkele van de vele pareltjes van het continent. In Latijns-Amerika schakel je automatisch in een lagere versnelling en geniet je met volle teugen van de relaxe Latino-sfeer: alles kan, niets moet. Tot plots opzwepende ritmes weerklinken en iedereen zich laat meedrijven op de aanstekelijke muziek.

rondreizen, alaska, wilde natuur, hoogtepunten, ontdekking, last frontier

Noord-Amerika

Voor wie de ongerepte natuur opzoekt, hebben we twee pakketten klaar – in groep of solo te beleven. Alaska ken je als verste staat, afgelegen en ongerept. Een wildernis waarin grizzly’s rond de grote Mount McKinley hun plek opeisen. Ten westen ervan, die andere grote ruimte: Canada. Met de Rocky Mountains, veel andere nationale parken en een stuk of wat boeiende steden is dit Noord-Amerika op zijn best. 

 

rondreizen groepsreizen nieuw-zeeland natuur

Oceanie

Nieuw-Zeeland is een modern land met een uitstekende wegeninfrastrutuur en goed uitgebouwde nationale parken. Desalniettemin is het aanbod aan kwaliteitsvol en betaalbaar logies vrij beperkt waardoor je er goed aan doet uw reis ruim op voorhand te plannen.

Voor liefhebbers van imposante natuurpracht en unieke wildlife belevenissen is Nieuw-Zeeland het paradijs op aarde. Niet voor niets geniet het de bijnaam “God’s own country”! Wedden dat ook jij ‘ondersteboven’ zal zijn van dit bijzondere natuurland dat inzake natuur en landschappen onovertrefbaar is.