fbpx Infosessie: WK Wielrennen 2025 vanop de eerste rij - Zuiderhuis

15/Jun Infosessie: WK Wielrennen 2025 vanop de eerste rij!

In september 2025 vindt het WK Wielrennen voor de eerste keer in Afrika plaats! Van 21 tot 28 september strijdt het peloton in en rond de Rwandese hoofdstad Kigali om de begeerde regenboogtrui. De voorzitter van de Rwanda Cycling Federation (FERWACY) noemde het alvast een historisch moment en de eerste van vele internationale wielerwedstrijden in Rwanda. Het parcours belooft alvast pittig te worden, met verschillende kasseihellingen en heel wat hoogtemeters.

Met tonnen ervaring in het uitstippelen van fiets- en groepsreizen en een onmetelijke voorliefde voor Afrika, zijn onze specialisten dan ook meteen aan de slag gegaan om enkele unieke WK-reizen uit te stippelen, zowel in groep als op individuele basis. Je beleeft het WK vanop de eerste rij en ontdekt tegelijkertijd de prachtige natuur van Rwanda en Oeganda.

Op onze rondreis in groep wordt het WK gecombineerd met een gorilla en chimpansee tracking in het zuiden van Oeganda en gaan we leeuwen, olifanten, meerkatten en maar liefst 1.100 vogelsoorten spotten in verschillende natuurparken in Rwanda. Op onze avontuurlijke fietsreizen in groep verkennen we het WK-parcours en fietsen we tussen de wielerwedstrijden door van het Kivumeer naar Kigali.

’s Avonds kunnen onze reizigers terecht in het WK-café in Kigali waar er kan bijgepraat worden over de rittenkoers of hun reiservaringen van die dag. Meer daarover later!

Tijdens onze infosessie kom je meer te weten over volgende reisformules:

 

    Inschrijven