fbpx Infosessie: groepsreizen in de Balkan - 6/05 - Antwerpen

6/May Infosessie: groepsreizen in de Balkan

Op maandag 6 mei zakken enkele van onze reisleiders en specialisten af naar ons kantoor in Antwerpen om onze groepsreizen in de fabelachtige mooie bergmassieven van de Balkan voor te stellen.

Het Balkanschiereiland ontleent zijn naam aan het Stara Planina-massief, een ruige bergketen die Bulgarije en Servië doorkruist en afloopt in de Zwarte Zee. Vandaag vallen onder de noemer ‘Balkan’ ook de Dinarische Alpen, een stukje Karpaten, de Rodope-bergen en Rila en Pirin in Bulgarije: stuk voor stuk waardige (en rustige) wandelalternatieven voor klassieke hooggebergtes als de Alpen en Dolomieten.

De ruwe bergen, ongerepte nationale parken en het rijke culturele erfgoed van landen als Bulgarije, Montenegro, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina maken er ideale wandelbestemmingen van. Verschillende oude herderspaden, bergpadjes en karavaanroutes hebben nieuwe bewegwijzering gekregen en maken deel uit van enkele prachtige nieuwe langeafstandsroutes zoals de Via Dinarica of de Peaks of the Balkan trail in Prokletije.

Op onze groepsreizen verken je deze nieuwe wandelroutes te voet, onder de professionele begeleiding van een van onze ervaren reisleiders. We verblijven vaak bij de gastvrije lokale bevolking in hun gemoedelijke bergdorpjes en nemen ook ruimschoots de tijd om de lokale cultuur en keuken te ontdekken.

De volgende groepsreizen komen aan bod:

    Inschrijven