fbpx Langs de Via Dinarica - Bosnië en Herzegovina - Groepsreizen - Zuiderhuis

Bosnië en Herzegovina

Langs de Via Dinarica

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationale reisleider Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
beklim de Maglic, de hoogste berg van Bosnië
culturele parels Mostar en Sarajevo

Duurzaam toerisme op de Via Dinarica. Ongerepte natuur in de verborgen Balkan-parel.

Bosnië-Herzegovina is een land met de toekomst voor zich. Het heeft al geruime tijd de oorlog achter zich gelaten en zijn eigen identiteit kunnen ontwikkelen. Het is als enige in Europa overwegend een moslimland. De islam leeft hier in harmonie met de andere religies zoals de orthodoxe christenen en katholieken. Dit draagt uiteraard bij aan de ontwikkeling van een zeer gevarieerde vorm van samenleven en cultuur die we zeker in steden als Mostar en Sarajevo kunnen ontdekken. Sarajevo is een levendige en fascinerende stad met op loopafstand veel interessante musea, moskeeën en kerken. Herinneringen aan de oorlog zijn er, ook na meer dan 20 jaar, nog levendig aanwezig. Dit is ook het geval in Mostar waar we uiteraard de historische brug over de Neretva rivier oversteken.

Hoofdbrok van deze reis is echter het ontdekken van de prachtige en gevarieerde Bosnische berglandschappen. We trekken vooral op verkenning in de bergregio’s ten zuiden van Sarajevo en combineren de mooiste trajecten op de Via Dinarica, de vrij nieuwe langeafstandsroute die in 2017 door National Geographic Traveler’s uitgeroepen werd tot “Best of the World” bestemming.

Het Nationaal Park Sutjeska – het oudste natuurpark van Bosnië omvat één van de laatste oerbossen van Europa het Perucica-woud en tevens het Zelengora massief met mooie gletsjermeren. Maar één van de hoogtepunten in dit NP is ongetwijfeld de beklimming van Maglic, met 2386 meter de hoogste berg van het land met een schitterend uitzicht. Maar ook andere pareltjes zijn verbazingwekkend mooi: het natuurpark Blidinje met de Vilinac top en de rotsboog van Hajducka vrata, de Trebevic top, de Rakitnica kloof. Spannend wordt het op de smalle kam doorheen het Visocica gebergte en we wanen ons terug in de tijd in Lukomir, het hoogstgelegen semi-nomadische herdersdorp van Bosnië in het Bjelasnica-gebergte.
Het verstilde en ongerepte karakter ervaren we in al de berggebieden die we aandoen. De Dinarische Alpen zijn er ongepolijst, puur en o zo mooi.

De kwaliteit van de logies en de maaltijden zijn prima. De overnachting in een prachtig gelegen berghut zorgt voor een bijzonder extraatje.

Laat je verrassen door dit adembenemende land, vooraleer meer en meer mensen deze bestemming ontdekken.

DUURZAAM TOERISME: onze lokale partner staat bekend om hun aanbod ‘sociaal, verantwoorde reiservaringen’. Zij bieden de streek lokale economische ontwikkeling met respect voor mens en milieu. Ze dragen ecotoerisme en het bewaren van de ecologische balans hoog in het vaandel.

Ga al even op verkenning:

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
11 jul 2024 > 21 jul 2024
17 aug 2024 > 27 aug 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
11 jul 2024 > 21 jul 2024
17 aug 2024 > 27 aug 2024
Reizen in Bosnië en Herzegovina
Ontdek onze reizen in Bosnië en Herzegovina
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië