fbpx Reisinspiratie: woestijnen - Zuiderhuis, Thuis in de wereld

Woestijnen

Ervaar de woestijn zoals het oorspronkelijk bedoeld is, waar zand overvloedig aanwezig is. Schilderachtige duinen worden afgewisseld met rotsen en drijfzand.

De Kalahari vormt een buitengewoon gevarieerd landschap dat niet alleen uit zandwoestijn bestaat, maar ook uit uitgestrekte gebieden met grassteppe en savanne. Dit uitgestrekte gebied strekt zich uit over het grootste deel van Botswana en het oosten van Namibië, en omvat eveneens delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De graslanden worden gekenmerkt door lang, stug gras, puntige struiken en acacia’s, waarin diverse wilde dieren hun thuis vinden, waaronder leeuwen, hyena’s, verschillende soorten antilopen, stokstaartjes en bavianen.

De Wadi Rum-woestijn in Jordanië behoort tot de meest prachtige woestijnen ter wereld. In tegenstelling tot vele andere woestijnen is Wadi Rum veel meer dan een zandvlakte. Het ruige landschap, gekenmerkt door imposante rotsformaties van zandsteen, geeft je het gevoel dat je je op een totaal andere planeet bevindt. De woestijn draagt dan ook niet zonder reden de bijnaam ‘The Valley of the Moon’. Net zoals in Petra hebben ook de Nabateeërs hier ooit gewoond, wat te zien is aan de overgebleven rotstekeningen, inscripties en ruïnes. Tegenwoordig is de Wadi Rum nog steeds bewoond door enkele bedoeïenen.

De Atacama-woestijn, afgelegen en soms spookachtig, onthult ook een ongelooflijke schoonheid. Van zonsopgang tot zonsondergang transformeren de zanderige vlaktes in een scala van oranje tinten, wat resulteert in een adembenemend kleurenspektakel.

Stap in een jeep en verken de uitgestrekte woestijn om vervolgens de nacht door te brengen in een traditionele bedoeïenentent, te midden van de betoverende woestijnomgeving.

Afrika

Latijns-Amerika

Midden-Oosten