fbpx Het beste van de eilanden Santiago en Fogo - Kaapverdië - Rondreizen - Zuiderhuis

Kaapverdië

Het beste van de eilanden Santiago en Fogo

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele verkenning met gids en routeboek
imposante bergen, weelderige valleien en mooie stranden op Santiago
het ruwe vulkaaneiland Fogo

De zonovergoten Kaapverdische eilanden, gelegen te midden van de Atlantische Oceaan op 460 km van de kust van Senegal, bieden een ongeëvenaard aanbod aan mogelijkheden voor de actieve reiziger. Daar waar de meest bekende eilanden Sal en Boavista vooral de strandtoeristen weten te bekoren, zijn de meeste andere eilanden een waar paradijs voor de wandelaar.

Elk eiland heeft zijn eigen karakter of specifieke landschappelijke kenmerken. Van Santiago wordt echter gezegd dat het een bonte mengeling is van wat Kaapverdië te bieden heeft: koloniale nederzettingen, hoge bergen, groene vruchtbare valleien en enkele mooie stranden waar het na een actieve dag zalig relaxen is. Een ideale bestemming voor wie wil kennismaken met Kaapverdië maar niet heel veel tijd heeft.

Centraal op het eiland tref je 2 hoge bergketens aan: de Serra de Pico da Antõnia en de Serra Malagueta. Verder zorgen de groene, vruchtbare valleien en diepe canyons voor een erg afwisselend landschap. Je maakt 3 landschappelijk heel verschillende wandelingen op Santiago voor je verder reist naar Fogo.

Het eiland Fogo, op 25 minuten vliegen van Santiago, wordt gedomineerd door de immense vulkaan Pico de Fogo. Bij aankomst op het eiland zetten we onmiddellijk koers naar Chã das Caldeiras, een enorme komvormige vulkaankrater op 1600 meter hoogte. Te midden van de gestolde lava, de glooiende heuvels van vulkanisch as en enkele kleinere kraters rijst de Pico de Fogo op. Het is één van de steilste vulkaankegels ter wereld. Wie dat wenst kan een wandeling maken naar de krater van deze vulkaan, met 2829 hoogte het hoogste punt van Kaapverdië. Na 2 wandelingen in de caldeira daal je door een indrukwekkend eucalyptusbos en langs weelderige groene hellingen te voet af naar Mosteiros.

Tussendoor breng je ook een bezoek aan de belangrijkste en grootste steden van Kaapverdië: São Filipe, Praia, Assomada, Tarrafal en de vroegere hoofdstad Ribeira Grande (nu Cidade Velha en UNESCO Werelderfgoed). Je maakt er kennis met het koloniale verleden en de hartelijke en altijd goedlachse bevolking.

VERLENG JE VERBLIJF: Deze rondreis kan verlengd worden met extra dagen en/of extra eilanden. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende brede glimlach als bindmiddel. Neem hiervoor contact op met de specialist van deze bestemming.

Lees meer
Comfortniveau i
9 dagen - vanaf €1545

Beschikbare periodes

01/01/2024 > 31/12/2024
01/01/2025 > 31/12/2025
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
9 dagen - vanaf €1545
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: colombia , nepal , kaapverdie

Niels Van Gremberghe

Reisspecialist Niels is thuis in de wereld op de bestemmingen Colombia, Kaapverdië en Nepal.

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië