fbpx Kreta, goddelijk wandeleiland - Griekenland - Wandelreizen - Zuiderhuis

Griekenland

Kreta, goddelijk wandeleiland

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandeltocht in lijn in het zuidwesten van Kreta
door de wereldberoemde Samariakloof
langs verlaten stranden en met sneeuw bedekte bergen

Deze individuele wandelvakantie laat je kennismaken met de ongerepte en prachtige natuur van Kreta. Je trekt door de hoogste bergen van het eiland, bezoekt authentieke dorpjes, wandelt door de beroemde Samariakloof en ontdekt paradijselijke stranden.

bis het startpunt voor deze verkenningstocht door de weergaloze landschappen van het mythische eiland. Eerst bezoek je nog de oude stad en de overdekte markt in het stemmige Chania, beroemd om zijn authentieke Venetiaanse haven. Dan vertrek je naar het plateau van Omalos van waaruit je het magnifieke zuidwestelijke deel van het eiland zal verkennen, dat tot nog toe gelukkig van het massatoerisme is gespaard gebleven.

In de Lefka Ori of witte bergen vinden we prachtige toppen zoals de Gingilos (2080 m) die je op deze tocht zal beklimmen; naar de kust toe talloze indrukwekkende rotskloven, zoals de Imbros– en Aradenakloof en natuurlijk de wereldberoemde Samariakloof, die je vanuit Agia Roumeli inloopt. Op één plaats raken haar honderden meters hoge wanden elkaar tot op drie meter! Ze monden allen uit op een heerlijke kust: links van ons zal de zee uitnodigen tot een verfrissend bad – er is volop gelegenheid tot zwemmen – rechts van ons lokken de tot in de lente met sneeuw bedekte bergen.

Je rust uit op paradijselijke stranden, ver van alle drukte en ontdekt schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. ’s Avonds word je naar de keuken geleid om er aan te wijzen wat je op je bord wilt: wordt het souvlaki (brochettes), arni (lam) of ben je liefhebber van calamari (pijlinktvis)? Dit is een tocht voor wie de combinatie van mooie bergen, indrukwekkende kloven en verlaten baaien met eenzame stranden weet te smaken.

Naargelang de beschikbare tijd, heb je de keuze tussen een 8-daags en een 12-daags programma.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

8 tot 12 dagen - vanaf €665

Beschikbare periodes

01 mei 2023 > 28 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
0 dagen - vanaf €665

Beschikbare periodes

01 mei 2023 > 28 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Griekenland
Bij Griekenland denk je steevast aan oud-Griekse archeologische sites en zuiderse eilanden onder de zon. Griekenland is echter ook een mooie wandelbestemming. Zowel op het vasteland als op de eilanden heb je keuze te over.
Ontdek onze reizen in Griekenland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië