fbpx Corfu, in het spoor van de Corfu Trail - Griekenland - Groepsreizen - Zuiderhuis

Griekenland

Corfu, in het spoor van de Corfu Trail

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Bart Vandecapelle Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer langs de Corfu Trail
beklimming van de hoogste berg van Corfu
Griekse gastronomie en zwemmen

Corfu, tussen olijfbomen en cipressen in het spoor van de Corfu Trail waar we regelmatig van afwijken om verborgen hoekjes te ontdekken zoals een paradijselijk strand om te zwemmen.

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee, tussen Albanië en de Italiaanse hak. Het is een groen eiland met een gunstig klimaat, prachtige stranden en een licht bergachtig binnenland met oude pittoreske dorpjes, miljoenen olijfbomen, talloze cipressen, zoemende bijen op de bloemen, tjsirpende krekels, en af en toe een landschildpad.

Wij combineren in het noordelijke deel een 4-tal trajecten van de Corfu Trail, maar wijken regelmatig af van het pad om rustige, verborgen stukjes eiland te ontdekken, of om te lunchen in eenvoudige lokale taverna’s.

Na schitterende wandelingen met soms wel wat pittige gedeeltes gaan de “bottinnen” uit en volgt de welverdiende ontspanning: relaxen in zee en/of zwembad, een authentiek en mooi verzorgd terrasje in de schaduw bij de gastvrije Corfioten, proeven van de verrassende Griekse gastronomie, een zacht bed voor een gezonde nachtrust.

Vanaf de ‘Kaizer’s Throne’ (keizerstroon, Pelekas) genieten we van de mooiste zonsondergang van Corfu en we ontdekken het paradijselijke strand van Mirtiótissa met het oude klooster. We wandelen langs olijfbomen en de burchtberg Angelókastro en nemen ook tijd voor een duik in één van de vele baaitjes. Onderweg verpozen we in pittoreske dorpjes of op schitterende panorama’s waar we onze trektocht kunnen overschouwen. De laatste wandeldag beleven we het hoogtepunt. We beklimmen de makkelijke Pantokrator met het gelijknamige klooster. Met 911 m de hoogste berg van Corfu en overzien het ganse eiland en Albanië.

Verblijf in 3 verschillende logies; mogelijkheid tot inkorten van bepaalde etappes.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
05 mei 2024 > 12 mei 2024
29 sep 2024 > 06 okt 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
05 mei 2024 > 12 mei 2024
29 sep 2024 > 06 okt 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Griekenland
Bij Griekenland denk je steevast aan oud-Griekse archeologische sites en zuiderse eilanden onder de zon. Griekenland is echter ook een mooie wandelbestemming. Zowel op het vasteland als op de eilanden heb je keuze te over.
Ontdek onze reizen in Griekenland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië