Op zoek naar iets?

fietsvakanties-fietsvakanties-plaza-de-espana-sevilla-spanje

Ontdek Spanje per fiets

Spanje is niet alleen een topper voor zonnekloppers.

Het is ook een heerlijk fietsland, waar je vanop het zadel proeft van schitterende landschappen, de voortreffelijke keuken en een bruisende couleur locale. Of je nu alle highlights van Andalusië ontdekt, strand en cultuur combineert in de Baix Empordà, logeert in de unieke paradores van Extremadura of de nieuwe route naar Salamanca uitprobeert: het land van de costa’s heeft alles in huis om zelfs de meest doorwinterde fietser te plezieren!

Sprookje van 1.001 nachten in Andalusië

Als enige op de Belgische markt biedt Zuiderhuis je een negendaagse fietsvakantie in Andalusië aan waarbij je alle hoogtepunten combineert: het magische Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba en het bruisende Sevilla. De meest zuidelijke regio van Spanje herbergt een fascinerend landschap met witte heuveldorpjes en Moorse paleizen en is een unieke mix van de Europese en Arabische cultuur. Je fietst, eventueel met een e-bike, op verkeersluwe wegen door groene rivierdalen en het wilde natuurlandschap van de Sierras, gevolgd door smalle steegjes in de middeleeuwse steden. Je logeert in kwaliteitsvolle drie- en viersterrenhotels.
 

Op ontdekking in het Catalaanse binnenland

Wie Costa Brava zegt, zegt zon, zee en strand. Terecht, maar het achterland van het stukje ruige Catalaanse kust heeft nog zoveel meer te bieden. In het binnenland, de Baix Empordà, vind je tal van landelijke dorpjes met een heel eigen karakter. Vijf perfect uitgekiende fietsroutes voeren je dan ook niet alleen naar de mooiste stranden, maar ook naar die nog relatief onaangeroerde plekjes. Je rijdt zeven dagen dwars door de landbouwstreek van Catalonië, ontdekt sporen van de Iberiërs en de Romeinen, fotografeert een kasteel van Salvador Dalí en verkent vogelrijke moerasgebieden. Overnachten doe je in het luxueuze viersterrenhotel Molli del Mig in Torroella de Montgrí, compleet met wellnessruimte en zwembad.

De Romeinse route naar Salamanca

Tijdens deze achtdaagse fietsvakantie volg je de oude Romeinse zilverroute vanuit Ávila, Werelderfgoed van Unesco in het hart van Spanje, richting universiteitsstad Salamanca. Je start in de prachtig ommuurde middeleeuwse stad en fietst met op de achtergrond de spectaculaire Gredos-bergketen, die het landschap vormgeeft. De dagafstanden zijn kort en je kan kiezen voor een e-bike. Onderweg geniet je van kleine plattelandswegen en -dorpjes, uitgestrekte kastanje- en eikenbossen en middeleeuwse kerken en kloosters. Je beloning is de levendige studentenstad Salamanca, ook al Unesco-Werelderfgoed, waar je je kunt laven aan de vele historische monumenten in de oude binnenstad.

Van parador naar parador in Extremadura

Alles tijdens deze fantastische zevendaagse fietsvakantie in Extremadura staat in het teken van de paradores: luxueuze viersterrenhotels die zijn ondergebracht in gerestaureerde historische gebouwen als middeleeuwse burchten, kloosters en paleizen. Zo logeer je in het 14de-eeuwse kasteel van de graaf van Toledo, het voormalige kasteel van keizer Karel, het gothische klooster van Santo Domingo en het paleis van Torreoraz. Fietsen, eventueel met een e-bike of je eigen racefiets, doe je door een grotendeels onontgonnen gebied waar beruchte conquistadores als Cortés en Pizarro thuis waren. De regio is een feest voor al je zintuigen: ruik de tijm, hoor de roofvogels, voel de heuvels, aanschouw de monumenten en proef de authentieke jamon ibérico.