fbpx Ride for Parkinson's | Parkili - 23/06 - Zuiderhuis

23/Jun Ride for Parkinson's | Parkili

In 2021 trokken twaalf jonge Parkinsonpatiënten met de vzw Parkili het Marokkaanse Atlasgebergte in. Met de ondersteuning van een medisch team en onze wandelexpert Jan haalden ze een voor een de top van de M’Goun (4071m), een van de hoogste toppen van de Atlas. Een prestatie zonder weerga, die ze in 2024 zullen proberen overtreffen in het Nepalese hooggebergte.

In oktober 2024 reist Parkili richting de Himalaya. Een groep Parkinsonpatiënten zal samen met wandelbuddy’s en – gidsen via de Langtangvallei naar de top van Tsergo Ri (4984m) trekken. Om de organisatie en expeditie in Nepal financieel te ondersteunen, organiseert Parkili op zondag 23 juni Ride for Parkinson’s. Fiets mee voor een dubbel goed doel: we zetten mensen met én zonder Parkinson aan tot beweging en zamelen geld in voor Parkili en de ziekte van Parkinson .

VZW Parkili.be wil het welzijn verbeteren van personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Dit doen we door hen in beweging te brengen, sensibiliseringsacties op touw te zetten en hen te stimuleren hun dromen waar te maken. Onder het motto ‘Moving mountains for Parkinson’s’ organiseren ze verschillende socioculturele activiteiten, beweegsessies en dagwandelingen.