fbpx België - Fietsvakanties - Zuiderhuis
België

Een fietsvakantie in eigen land? Zeker weten! België overstijgt de clichés van chocolade, bier en wafels en weet zelfs zijn eigen inwoners nog te verbazen met wat het allemaal te bieden heeft. Van de historische pracht in steden als Brugge tot de weelderige natuur in de Ardennen, er is voor ieder wat wils.

Brugge, doordrenkt van cultuur en geschiedenis, is een stad waar het verleden en heden samenkomen. Bezoekers maken een reis terug naar de middeleeuwen via tal van musea maar genieten ook van hippe bars, heerlijke restaurants en trendy winkels. Naast karakteristieke elementen zoals de idyllische Brugse reien en vesten, heeft de stad ook een verrassend groen karakter met prachtige parken zoals het Minnewaterpark. Daarnaast zijn er vlotte fietsroutes vanuit Brugge naar de populaire Belgische kust.

Wat nu een van de meest vredige plaatsen van ons land is, kent een enorm aangrijpende oorlogsgeschiedenis. Monumenten zoals het Memorial Museum en de Ijzertoren vertellen een deeltje van het indrukwekkende verhaal dat de Westhoek te bieden heeft. Fietsen door de weelderige duinen en het hoppelandschap van die regio is een moment van totale ontspanning en bezinning.

De welbekende Ardennen vormen het natuurlijke pronkstuk van het land. De kronkelende rivieren die zich een weg banen door de velden en bossen zorgen voor een uitzonderlijk rustgevend zicht. Limburg is eveneens een fietsparadijs met een fantastisch netwerk van veilige fietsroutes. Ook de Hoge Venen zijn prachtig voor natuurliefhebbers. Het hooggelegen gebied is het grootste en oudste natuurreservaat van Wallonië, met een uniek landschap van hoogveen, heide, bossen en valleien.

Een verborgen pareltje is het Geopark Famenne-Ardenne in Wallonië. Daar maak je kennis met de rustgevende natuur en ontdek je de charme van Rochefort, bekend om zijn heerlijk bier. Daarnaast zijn de uitgestrekte heidelandschappen van de Kempen ideaal voor een relaxte rit. Voor een kalme, vlakke omgeving ben je daar aan het juiste adres.

België beschikt eveneens over schilderachtige dorpjes, zoals ‘s-Gravenvoeren en Teuven in de serene Voerstreek die perfect zijn voor een ontspannende verkenningstocht per fiets.

ONZE REIZEN IN België
INSPIRATIE
Jambonette Ardennaise
LEES MEER
Limburg in stijl
LEES MEER
België

Hulp nodig bij je keuze?

Indien je graag wat meer uitleg verkrijgt bij de reismogelijkheden op deze bestemming of wil weten welke reis het best bij jouw wensen past, neem dan via onderstaand formulier contact op met onze specialisten!

Contacteer Specialist
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië