fbpx West-Ierland: fietsen door de Burren en de Connemara - Ierland - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Ierland

West-Ierland: fietsen door de Burren en de Connemara

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fiets doorheen het diverse landschap van West-Ierland
verblijf in B&B's met authentieke Ierse charme
ontdek Galway Bay, de ruige Araneilanden en de Connemara

Je start je fietsvakantie in Galway, de bruisende universiteitsstad in het westen van Ierland en makkelijk bereikbaar vanuit Dublin. De naar Ierse maatstaven grote stad huisvest zo’n 80.000 Ieren en heeft van oudsher een nauwe relatie met de alomtegenwoordigheid van de Atlantische Oceaan die hier via Galway Bay het land diep binnendringt. Heb je voldoende tijd bij aankomst, struin dan zeker even langs de Salthill Promenade. Je wordt er overstelpt door de zilte oceaanlucht, overladen met zuurstof om je fietsvakantie aan te vangen!

Van meet af aan wordt je ondergedompeld in de dominante natuurpracht waarbij de elementen zich gedwee, doch nadrukkelijk, opdringen in al hun facetten. Doorheen het programma fiets je door een waaier aan landschappen. Je vertrekt richting Doolin waar je door the Burren fietst met de typerende groene cultuurlandschappen omzoomd door kalkstenen muurtjes. Je krijgt hier overigens de kans om ook nog een fietstocht in te lassen tot aan de Cliffs of Moher, waar de prachtige kalksteenkliffen ruw afsteken tegen de onmetelijke oceaan. Vanaf daar gaat je tocht richting de Araneilanden, bij uitstek dé verpersoonlijking van het ruige westen van Ierland. Het ontstuimige landschap inspireert er al eeuwenlang schrijvers, dichters en kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan de film uit 2022 ‘The Banshees of Inisherin’ waarbij de eilanden het decors vormden voor de galgenhumor van regisseur Martin McDonagh. Je gaat de hele Galway Bay rond, en dus gaat het vanaf de eilanden met de ferry naar het merenland van de Connemara. Je neemt er een laatste natuurbad alvorens je je tocht eindigt waar je een week tevoren vertrokken bent: in Galway.

Naast al die natuurpracht is er tijdens je fietstocht ook plaats voor cultuur. Je fietst geregeld langs een authentiek Iers kasteel, een zogenaamde watchtower. Ieder dorpje heeft ook minstens één sfeervolle pub waar je na de inspanning van de dag tot rust kan komen. De kans is overigens reëel dat er plotsklaps een groepje muzikanten de snaren stemt en traditionele deuntjes begint te spelen. Ambiance gegarandeerd! Onze tip: ga vooral ’s avonds eens een lekkere Irish stew eten in een van de pubs, voor een op en top Iers gevoel!

De eerste 3 fietsdagen van dit programma lopen gelijk aan die van het fietsprogramma West-Ierland: het mooiste van Galway Bay.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €1264

Beschikbare periodes

15 apr 2024 > 12 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1264

Beschikbare periodes

15 apr 2024 > 12 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Ierland
Ontdek onze reizen in Ierland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië