fbpx Kenia off the beaten track - Kenia - Groepsreizen - Zuiderhuis

Kenia

Kenia off the beaten track

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Diederick Janssens Lees meer
diverse wandelingen tussen wilde dieren, op Mount Kenya, met Samburu-gidsen
op safari in Kenia's minder bezochte natuurparken, op zoek naar de Big Five
'couleur locale' in de stad, op het platteland en bij de semi-nomadische bevolking

Kenia is vooral bekend als klassieke safaribestemming. Tijdens deze reis verken je echter letterlijk ‘de minder bewandelde paden’ in dit Oost-Afrikaanse land.

Je mag je tijdens deze reis aan veel afwisseling verwachten. Te voet verkennen we de bruisende en chaotische straatjes van Nairobi down town, vergezeld door gasten met een gouden hartje die zelf ooit in deze straten (over)leefden. Rondom Lake Naivasha maken we schitterende wandelingen in de savannes tussen de zebra’s en de giraffen en in Ol Pejeta Conservancy wagen we ons zelfs aan een echte safariwandeling met de rangers.

In het Losialo Escarpment maken we kennis met de semi-nomadische levensstijl van de weelderig versierde Samburu-krijgers. Net zoals hun verre Maasai-neven bestaat een groot deel van het leven van de Samburu-krijgers uit het rondtrekken met hun vee, telkens opnieuw naar water en verse graslanden. Je maakt samen met deze krijgers unieke wandelingen, met spectaculaire uitzichten op de Grote Riftvallei. Authenticiteit verzekerd!

Vervolgens verken je de flanken van de Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika. Tijdens een dagtocht bewandel je de Afro-alpiene zone van deze stratovulkaan tot op een hoogte van 3000m, temidden van kruiskruid, boomhei, reuzenlobelia en pollengras.

Als kers op de taart maak je een mooie safari in Samburu en Ol Pejeta Conservancy. Deze parken maken geen deel uit van het standaard toeristische circuit in Kenia, maar dat is net een van hun charmes! De droge, woeste landschappen in de naast elkaar gelegen reservaten Samburu en Buffalo Springs worden gescheiden door de Ewaso Nyiro-rivier, een levensader in het droge noorden van Kenia. Naast een goede kans op het spotten van leeuwen, krokodillen, luipaarden en olifanten vind je hier ook de unieke ‘Samburu Special Five’: de netgiraf, de grevy-zebra, de Somalische struisvogel, de beisa-oryx en de girafantilope.
De combinatie met een safari in Ol Pejeta Conservancy maakt de kans op het spotten van de ‘gewone’ Big Five tijdens je reis reëel. Witte en zwarte neushoorns, Kaapse buffels, olifanten, leeuwen en luipaarden zou je hier zelfs allemaal kunnen spotten.

Een zeer gevarieerd programma voor wie houdt van actieve wandelingen in de natuur, authentieke ontmoetingen en enkele dagen safari in enkele van de mooiste parken in Kenia.

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
17 mrt 2025 > 29 mrt 2025
MEER SUGGESTIES
Reizen in Kenia
Ontdek onze reizen in Kenia
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië