fbpx Andalusië - Aparte parels en natuur - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Andalusië - Aparte parels en natuur

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
D'Haese Ludwig Lees meer
wandelreis in groep vanuit 4 logies
Ronda, Antequera, Malaga, Western Leone
Caminito del Rey, El Torcal, woestijn van Tabernas

Combinatie van cultuur, wandelen en bizarre natuurfenomenen

Witte dorpjes, de zon die er nagenoeg constant schijnt, de olijfboomvelden, de wijngaarden, diepe kloven en een tragische geschiedenis van Moren staan garant voor een onvergetelijke vakantie. Deze wandelreis doorheen Andalusië brengt ons op prachtige locaties die tot de verbeelding spreken. De staptochten leiden overwegend over gemakkelijke paden en zijn ook in afstand beperkt. Het voert ons door natuurparken, een desolate woestijn, schilderachtige dorpjes en Moorse ruïnes om te eindigen in een cowboydorp.

Onze reis begint in Tabernas aan de rand van de Sierra Nevada en doen er wandelingen door de enige echte woestijn die Europa rijk is. De desolate en mysterieuze landschappen van droge rivierbeddingen, diepe kloven en cactussen, van deze woestijn vormden de achtergronden voor historische legendarische films.
We brengen tevens een bezoek aan Western Leone en wanen er ons even in een filmdecor tussen cowboys en indianen.

Het, aan een bergwand vastgeklonken, wandelpad Caminito del Rey leidt ons door de El-Chorro kloof. Vroeger was dit het dodelijkste pad ter wereld maar is nu heraangelegd en voor iedereen doenbaar zonder enig gevaar. Ook dit wandelpad heeft een, tot de verbeelding sprekende, geschiedenis achter de rug.

We zullen een wandeling maken doorheen het wereldberoemde natuurreservaat El Torcal. De rotsen vormden hier oorspronkelijk de zeebodem en zijn in miljoenen jaren langzaam veranderd. Uniek in Europa.

De indrukwekkende stad Antequera laat ons zijn Moorse invloeden zien met een prachtige geschiedenis.

De historische stad Ronda ligt in bergachtig gebied zowat centraal in Andalusië. De Guadalevin rivier splits het stadje in twee delen en heeft een diepe kloof uitgesneden waarover drie beroemde bruggen zijn gebouwd.

De reis eindigt in Malaga waar we wandelen langs de hoogtepunten van de stad. De laatste avond brengen we door aan de Middellandse Zee.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Vermoedelijke prijs: €2000.

Vermoedelijke afreisdatum: maart 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata

Vermoedelijke prijs: €2000.

Vermoedelijke afreisdatum: maart 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië