fbpx Beklimming Ararat (5137m) en toppers Istanbul - Turkije - Groepsreizen - Zuiderhuis

Turkije

Beklimming Ararat (5137m) en toppers Istanbul

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Eric Sackx Lees meer
groepsreis met beklimming van de hoogste berg in Turkije
Bijbelse berg met de Ark van Noach, verkenning Istanbul
ervaren Zuiderhuis begeleider, trekkinggids en hooggebergtegids

Het oosten van Turkije en hoofdstad Istanbul op de Euraziatische grens.

Beginnen doen we in de regio Van aan het gelijknamige meer. De stad Van en omgeving staan bekend als de ‘parel van het oosten’.

We verhogen de topkans van de Ararat dankzij een acclimatisatieberg (3537 meter). Deze wandeling is dezelfde weg terug naar beneden. Iedereen kan zo hoog mogelijk wandelen om zich optimaal voor te bereiden op de Ararat. Het mooie aan deze acclimatisatieberg is ook dat deze in een andere regio ligt. De berg ligt aan het indrukwekkende meer van Van en biedt sublieme panorama’s.

Indien de tijd het toelaat, ontdekken we het eiland Akdamar. We ontdekken zo meer de interessante provincie Van.
Op weg naar de Ararat bezoeken we de watervallen van Muradiye en het Ishak Pasha paleis. We zien semi-nomadische famillies en authentieke Koerdische dorpjes.

De Ararat (5137m) is de hoogste en grootste berg van Turkije en het Armeense Hoogland. Het is een slapende vulkaan. De berg is het ganse jaar door bedekt met eeuwige sneeuw. Technisch gezien is de Ararat tamelijk eenvoudig en staat hij vooral bekend als een ‘wandelberg’. We wandelen via de normaalroute langs de zuidkant. Op de top heb je een uitzicht dat reikt tot de Elbroes, Damavend en het Kackargebergte.
De berg is geschiedkundig vooral bekend omwille van de Ark van Noach die hier zou zijn gestrand na de zondvloed. Er gebeurt nog steeds onderzoek en de zoektocht is nog in volle gang. Een zoo met dieren op grote hoogte zullen we echter niet aantreffen. Al treffen we wel hier en daar bergfauna en -flora.

De reis speelt zich hoofdzakelijk af in het oosten van Turkije. Na de steilheid sluiten we af met een andere ‘stijl’. Op het einde zou het een gemiste kans zijn om met de tussenstop in Istanbul geen stadsverkenning te doen van de hoogtepunten.

We ontdekken goed georganiseerd alle hoogtepunten van één van de meest iconische en historische steden ter wereld: het magische Istanbul! De laatste dag planden we een avondvlucht zodat er nog voldoende tijd is voor een stadswandeling. De meeste monumenten bevinden zich in het Europese deel.

De stad kende tijdens een bewogen geschiedenis talrijke invloedssferen. De stad vormt al lang de brug tussen Europa en Azië.
Diverse bouwstijlen en gebouwen pronken in de sierlijke stad. Oorspronkelijk was Byzantium een Griekse stad. Keizer Constantijn De Grote verplaatste de hoofdstad van het Romeinse Rijk naar hier en noemde de stad Constantinopel. Als Constantinopel was het de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Het Oost-Romeinse Rijk viel hier pas in 1453. De Ottomanen vestigden zich toen in de stad.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Technisch niveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
18 jun 2024 > 28 jun 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Turkije
Turkije is veel meer dan zon, strand en all-inclusive luxehotels. Als kruispunt tussen Oost en West heeft het land een rijke en uiterst interessante geschiedenis.
Ontdek onze reizen in Turkije
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië