fbpx Hoogste Pyreneeëntoppen, Posets en Aneto - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Hoogste Pyreneeëntoppen, Posets en Aneto

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jon Sanz Lees meer
rugzaktrekking in groep in de Spaanse Pyreneeën
2x een driedaagse met berghutten
lokale, Nederlandstalige hooggebergtegids

Nationaal Park Posets-Maladeta met de hoogste toppen, een groepsreis waarbij we de hoogste toppen van de Pyreneeën bedwingen: de Posets en de Aneto als dak van de Pyreneeën.

De Pyreneeën behoren tot de grootste bergketens in Europa. Er zijn meer dan 400 kilometer heuvels, bergen, dalen en kloven die vanaf de Atlantisch Oceaan tot aan de Middellandse Zee reiken. Het is een natuurlijke barrière tussen Frankrijk en Spanje. In de Pyreneeën er zijn 213 bergen van meer dan 3000 m hoog, enkele kleine gletsjers en duizenden bergmeren. Het is een natuurspektakel, een unieke speelplaats voor de liefhebbers van wandelen en de bergsport.

In het midden van de Pyreneeën ligt het dal van Benasque, met pittoreske en authentieke dorpen en het Nationaal Park Posets-Maladeta. Het park herbergt de Maladetagletsjer die de grootste is van Spanje en de zuidelijkste van Europa.
Het dorp Benasque is het ideale startpunt voor één van de mooiste uitdagingen die deze bergen te bieden hebben: het beklimmen van het hoogste toppen van de bergketen: Aneto (3404 m) en Posets (3375 m), dewelke we beklimmen. We wandelen over gletsjers en dalen af langs bergriviertjes en steenvlaktes.

Het programma volgt een goed doordachte, geleidelijke aanpassing aan het terrein en de hoogte, met een combinatie van fysieke veeleisende dagen met wat rustige herstellende etappen. Wij maken prachtige en authentieke tochten door de bergen van hut naar hut.

Er wordt in comfortabele en moderne berghutten geslapen, waar wij een goede avondmaaltijd en een eenvoudig ontbijt krijgen voorgeschoteld.

De tochten worden door een lokale, Nederlandstalige, Spaanse, gediplomeerde berggids in het Nederlands begeleid. Hij zal ook voor de veiligheid en de logistiek zorgen.

Wij hebben ook de tijd om het leven in het dal te ontdekken, met de gelegenheid om van de gastronomie en de straatsfeer te genieten. Benasque is echt een gezellig dorpje!

De reis is voor wandelaars met een goede fysiek en reeds enige bergervaring, die staan te trappelen voor een heel uitdagende tocht waar we ook wandelen over gletsjers en sneeuw.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Technisch niveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
26 jul 2024 > 02 aug 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië