fbpx De Kaap, de tuin van Afrika - Zuid-Afrika - Groepsreizen - Zuiderhuis

Zuid-Afrika

De Kaap, de tuin van Afrika

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
groepsreis onder begeleiding van een gediplomeerde Vlaamse gids
bezoek aan het prachtige Kaapstad en het Kaapse schiereiland
Tuinroute en Grote Karoo met vele ontspannende wandelingen

Deze wandelreis in groep combineert de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika: Kaapstad, het Kaapse schiereiland, Hermanus, Robberg, de Tuinroute, Tsitsikamma Nature Reserve, Oudtshoorn, Addo Elephant Park, de Cederbergen, Franschhoek, …

Het plooiingsgebergte, dat ontstond bij het vormen van de continenten, zorgde voor een enorme diversiteit aan landschappen en klimaatzones in het zuiden van Zuid-Afrika. De kust heeft hier een mediterraan klimaat en in combinatie met de hoge vochtigheid van de oceaan ontstond zo de tuin van Afrika.

Het indrukwekkende Kaapstad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en aan de voet van de beroemde Tafelberg, die zich majestueus verheft boven de stad. Wolken en mistflarden zorgen hier vaak voor een fraai schouwspel. Kaapstad is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het Kaapse schiereiland. Via Chapman ’s Peak rijden we naar Kaappunt vanwaar we een mooie wandeling maken tot aan Kaap de Goede Hoop. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over de oceaan.

De Tuinroute loopt van Mosselbaai in het westen naar de monding van de Stormsrivier in het oosten. De Tuinroute dankt zijn naam aan de uitbundige flora die het hele jaar door bloeit. We trekken langs de magnifieke kust meer oostwaarts en stoppen op de mooiste plekjes voor een onvergetelijke wandeling. De Tuinroute heeft veel moois te bieden: de spectaculaire St Blaiz trail langs de Indische Oceaan, Robberg Nature reserve – een schiereiland met een grote zeehondenpopulatie, prachtige uitzichten over land en zee en ruige rotspartijen – en het onovertroffen Tsitsikamma National Park. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt van dit stukje land een waar wandelparadijs.

Daarna trekken we landinwaarts en rijden we de Grote Karoo tegemoet. Onderweg houden we halt voor een game drive door het Addo Elephant Park. Op dag 11 bereiken we Graaff Reinet in het hart van de Grote Karoo.

De Grote Karoo, het land van grote dorst, is een halfwoestijn die zich uitstrekt over een derde van Zuid-Afrika, met een flora en fauna die droogte en extreme temperaturen verdraagt. De Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap van dolerietgesteente, tafelbergen en eindeloze vlaktes. In de loop van miljoenen jaren hebben wind en water de Cederbergen omgevormd tot een waar sprookjeslandschap.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
30 nov 2024 > 19 dec 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Zuid-Afrika
Ontdek onze reizen in Zuid-Afrika
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië