fbpx Een culturele woestijnreis - Jordanië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Jordanië

Een culturele woestijnreis

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Kathleen Ghequiere Lees meer
De magie van de woestijn met unieke jeeptour en wandelingen in Dana natuurreservaat en door de kloof van Wadi Ben Hammad
Petra, veel meer dan een oude stad met enkel een schatkamer: schitterende wandelingen door adembenemend landschap: cultuur en natuur in elkaar verweven
Tradities van de Arabische wereld met inzicht in de aparte cultuur van de bedoeïenen.
Laat je meevoeren in een tijdreis: van de oudheid, tot Romeins Byzantijnse en Nabatese sites, kruisvaardersburchten en bezoek christelijk Madaba

Stille getuigen van een rijk verleden

Geklemd tussen de Rode Zee en de Dode Zee ligt een klein, vriendelijk land dat grotendeels uit woestijn bestaat: Jordanië. Hoogstaande culturen hebben er prachtige oude sites nagelaten o.a. Jerash, Umm Quais en Petra.

Het Noorden heeft de resten van een grote oude Grieks-Romeins-Byzantijnse stad, Jerash en een kruisvaardersburcht. Madaba met zijn mozaïeken is meer dan een stop waard. Kenners beweren wel eens dat Petra de mooiste site is van het Midden-Oosten. Dit wegens een subtiele combinatie van natuurschoon, schitterende architectuur en artistiek beeldhouwwerk. Terecht vinden we bij Zuiderhuis!

Petra, de antieke site van vermoedelijk 2200 jaar oud werd door de Nabateeërs uit de rotsen gehakt. Het is een indrukwekkende spookstad die zich over verschillende hectaren uitstrekt. Paden leiden er in de vier windrichtingen naar oude woonwijken en trapgangen, altaren en heilige grafkamers. Waar de muren blootstonden aan regen en wind creëerde de tijd er een bont kleurenpalet.

Petra is het kind van de woestijn. Wie inzicht wil krijgen in haar betekenis kan de stad niet los zien van haar omgeving. Vandaar dat we de Petra-exploratie beleven als een culturele woestijnreis. We verkennen Petra 2 dagen, wandelend op trappen en langs rotspaden, doorheen een netwerk van zijvalleien en canyons.

De tocht in een wadi, in de woestijn en in het natuurreservaat Dana

Het tweede luik van onze reis focust op de schitterende natuurlandschappen. Al wandelend in het natuurreservaat van Wadi Dana worden we getrakteerd op adembenemende bergpanorama’s. Vervolgens verkennen we – off-road en per 4×4 – de Wadi Araba, een dor en maanachtig landschap. Als kers op de taart vertoeven we in Wadi Rum en genieten er van de magie van de woestijn: rust, stilte, steeds wisselend licht en kleuren. Wandelend in een decor van sensuele zandduinen en ruwe rotsen worden we één met de natuur.

Op de terugweg naar Amman houden we halt aan de Dode Zee waar de liefhebbers een plons kunnen wagen in het zoute water.

Lees meer
Comfortniveau i
Beschikbare data
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
02 apr 2024 > 11 apr 2024
14 apr 2024 > 23 apr 2024
10 nov 2024 > 19 nov 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Jordanië
Ontdek onze reizen in Jordanië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië