fbpx Zuiderhuis - Het Lechtal

Oostenrijk

Het Lechtal

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleiders
Ivan Henderix Lees meer
Kris Bollengier Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast verblijf naar Natuurpark Tiroler Lech
bewonder de bekende Lechweg
gebruik kabelbanen en transfers inbegrepen

Natuurpark Tiroler Lech

Het gebied wordt gekenmerkt door indrukwekkende bergpanorama ‘s, kleurrijke alpenweiden en kristalheldere bergmeertjes.

Het dorpje Elbigenalp ligt precies halverwege het Lechtal en vormt de ideale uitvalsbasis voor afwisselende wandelingen. Wanneer we niet aan het hotel vertrekken brengt de Lechtal-bus ons naar de startplaats van de wandelingen in bv. Warth, Holzgau of Lech. Het gebruik van de Lechtal-bus en de kabelbanen is inbegrepen.

Het 60 km lange Lechtal, met zijn typische Tiroolse bergdorpjes en gastvrije bevolking, oefent een grote aantrekkingskracht uit op wandelaars. De Lech vormt hier de grens tussen de Allgäuer en de Lechtaller Alpen. Door het gebied slingert zich een omvangrijk netwerk van mooie wandelpaden. Langs beide zijden van de rivier rijzen de bosrijke en grazige hellingen steil op. Kabelbanen brengen ons tot boven de boomgrens en leveren prachtige zichten op de omringende bergen en het langgerekte dal.

Onderweg houden we halt voor een frisse pint, spezie of almdudler in gezellige en prachtig gelegen berghutten waar je ook iets lekkers kunt lunchen aan een gunstige prijs. Bij het op adem komen op het terras is het genieten van de magnifieke bergwereld om ons heen.

Een 120 km lange wandelroute werd aangelegd door het dal, van de bron in Vorarlberg tot aan de monding in Füssen. Soms wandel je langs de kolkende rivier, soms een paar honderd meter boven de Lech met adembenemende uitzichten over de vallei. Geregeld wandelen we over de mooi aangelegde wandelpaden van de Lechweg. Een bijzondere attractie langs deze panoramaweg is de 200 meter hoge hangbrug die de Höhenbachschlucht overspant. Het is de hoogste en spectaculairste hangbrug voor wandelaars in Oostenrijk – 200 meter lang en 110 meter hoog.

Ook voor fietsers werd een soortgelijke route ontwikkeld. Geasfalteerde en verkeersvrije baantjes werden aangelegd tussen de  verschillende dorpjes in het dal. Afwisselend gaat het door dichte bossen en bloemrijke alpenweiden.

 

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
20 jul 2024 > 27 jul 2024
31 aug 2024 > 07 sep 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
20 jul 2024 > 27 jul 2024
31 aug 2024 > 07 sep 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Oostenrijk
Ontdek onze reizen in Oostenrijk
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië