fbpx Het noorden, eSwatini en Lesotho - Zuid-Afrika - Groepsreizen - Zuiderhuis

Zuid-Afrika

Het noorden, eSwatini en Lesotho

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
wandelvakantie in groep langs de mooiste wild- en natuurparken van het noorden
game-drives worden afgewisseld met verrassende wandelingen
gediplomeerde Vlaamse gids, woonachtig in Zuid-Afrika

Deze comfortabele groepswandelreis in het noorden van Zuid-Afrika voert ons langs verschillende wild- en natuurparken. Game-drives worden afgewisseld met wandelingen door de parken. Waar het kan laten we ons begeleiden door ervaren parkwachters die ons van dichtbij laten kennismaken met de dieren in hun natuurlijke habitat.

Vanuit Johannesburg reizen we via Graskop en de Panoramaroute naar het bekende Krugerpark. Onderweg maken we prachtige wandelingen rondom de Misty Hills, naar de Lisbon waterval – waar het bij mooi weer zalig zwemmen is – en naar de 700 meter diep uitgesleten Blyde Rivier-canyon. Een stop aan de Three Rondavels, de Potholes en God’s Window kan uiteraard niet ontbreken.

Het Krugerpark is één van de bekendste wildparken in Afrika en wordt beschouwd als één van de beste plaatsen om de big five te spotten in zijn natuurlijke omgeving. ’s Morgens vroeg, wanneer alles terug tot leven komt en het wild op zijn actiefst is, wandelen we door een privé park aan de rand van het Krugerpark. Een ervaring die het gewone safarigevoel ver overstijgt.

We verlaten Zuid-Afrika en brengen enkele dagen door in eSwatini.  Het koninkrijk is ongerept en authentieker dan Zuid-Afrika en heeft een erg gastvrije en vriendelijke bevolking. Het landschap is erg gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, hoge bergen en spectaculaire watervallen. Het Malolotja Nature Reserve en het Mlilwane National Park verkennen we te voet. We wandelen tussen de zebra ‘s, antilopen, wrattenzwijnen en giraffen die ons nieuwsgierig staan aan te kijken.

Terug in Zuid-Afrika, maken we een onvergetelijke wandeling langs de Indische Oceaan en de wetlands van St-Lucia. Vanuit dit laatste dorpje maken we een boottocht door de lagunes en mangroven waar talrijke vogelsoorten, krokodillen en nijlpaarden huizen.

Via het binnenland van Kwazulu Natal rijden we naar de Drakensbergen. Door erosie is hier een spectaculair landschap ontstaan van hoge, scherp gekartelde, pieken en zacht glooiende groene heuvels. Dat dit gebied al sinds de prehistorie bewoond wordt bewijzen de rotsschilderingen die toegeschreven worden aan de San.
Voor we doorreizen naar Lesotho houden we nog een dag halt in het Golden Gate National Park voor een stevige wandeling. Het park is bekend om zijn vreemd gevormde zandsteenformaties in verschillende kleuren rood, oranje, geel en goudbruin.

Vanuit Malealea in Lesotho maken we prachtige wandelingen door de bergen van het kleine koninkrijk, dat terecht het ‘kingdom in the sky’ wordt genoemd. Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan – we bevinden ons in het onovertroffen land van de Basotho.  Een mooie afsluiter van een reis met vele gezichten en overweldigende indrukken.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
19 apr 2024 > 08 mei 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Zuid-Afrika
Ontdek onze reizen in Zuid-Afrika
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië